Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Výstava Zlatý vek Peterhofu

Foto: SNM

Výstava Zlatý vek Peterhofu - od Petra I. po Katarínu II. je predĺžená do 14. apríla 2019.

Bratislava 22. marca (OTS) - SNM - Historické múzeum v spolupráci so Štátnym múzeom Peterhof prinieslo na Slovensko unikátnu výstavu. Od 19. októbra 2018 majú návštevníci Bratislavského hradu možnosť spoznať život na cárskom dvore v Peterhofe, ktorý začal budovať Peter I. a pôsobili na ňom mnohí významní ruskí panovníci. Medzi nimi aj legendárna Katarína II., už za svojho života nazývaná Katarína Veľká.
Foto: SNM

Výstava vzbudila obrovský záujem verejnosti a preto bude predĺžená až do 14. apríla 2019. Pôvodne sa mala skončiť 31. marca 2019, ale pre veľký úspech si návštevníci môžu pozrieť vzácne exponáty, privezené priamo z Peterhofu ešte aj v apríli.
Trónne kreslo
Foto: SNM/Samuel Okkel

Na výstave sú originálne odevy panovníkov, porcelán z ďalekého orientu, obrazy a ďalšie osobné predmety vládcov. Unikátom medzi vystavenými predmetmi je trónne kreslo Petra II., ktorý bol doteraz vystavený mimo Ruska iba v USA. Za pozornosť stojí taktiež soška obľúbeného psa Kataríny II. - malého talianskeho chrtíka, ktorého si dala zvečniť po jeho smrti.

Viac informácií o výstave je k dispozícii na www.peterhof.sk.
Lístky je možné zakúpiť cez Predpredaj.sk alebo v pokladni múzea.