Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

3+1 dôvodov, prečo hrať online hry počas víkendu

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Stámilióny ľudí si z času na čas zahrajú online hry. Časť z nich určite aj cez víkend. Viete, prečo je práve víkendové hranie to najlepšie?

Bratislava 19. septembra (OTS) - Online hry sa stali regulérnym druhom zábavy pre milióny ľudí na našej planéte. Boli by ste možno prekvapení, ale výskumy ukazujú, že takéto hranie vôbec nie je vlastné výlučne mužom, ale pomer medzi mužmi a ženami je vyrovnaní. Štúdie však neuvádzajú to, kedy väčšina ľudí hráva takéto hry. Ale víkendy sú na takéto hranie priam stvorené. Dôvody sú minimálne štyri.

Prvý dôvod: Najviac voľného času
Niektoré online hry vyžadujú od hráča, aby sa im venoval trochu dlhšie, než len počas napríklad pätnásť minútovej cesty mestskou hromadnou dopravou domov. Chcú kontinuitu, neustálu pozornosť. Nie je nič horšie, ako musieť vypnúť hru v tom najlepšom len preto, lebo musíte urobiť niečo iné, napríklad vystúpiť z prostriedku MHD. To sa vám cez víkend nestane.

Druhý dôvod: Relax
Je jedno či hráte Mega Joker či akúkoľvek inú „onlajnovku“. Zrelaxujete pri jednom i pri druhom, no najlepšie počas víkendu, keď viete, že sa nemusíte za ničím hnať a ste pánom svojho času. Okrem toho, vedci už dávnejšie zistili, že hranie hier vedie k redukcii stresu. A keď viete, že si môžete dovoliť relaxovať, tak prečo práve nie pri svojej obľúbenej hre?

Tretí dôvod: Väčšie výhry
Pri niektorých online hrách platí jednoduchá rovnica. Viac hráčov, viac výhier. V hrách, v ktorých odmeny sú závislé od množstva účastníkov platí, že tie najlukratívnejšie výhry sa dajú dosiahnuť počas víkendu, kedy hráva najväčšie množstvo hráčov. A to nehovoríme len o drobných, rozdiely môžu byť aj v desiatich či možno dvadsiatich percentách.

Štvrtý dôvod: Lepšie možnosti
Víkendy sú skrátka na hranie online hier ako stvorené. Nemusíte prestať hrať len preto, že musíte ísť spať, pretože na ďalší deň vstávate do práce. Môžete hrať dlhšie a potom si prispať. Ak hľadáte v hrách i niečo ako socializačný prvok, tak práve počas víkendov máte väčšiu možnosť spoznať nových ľudí, pretože opäť platí, že cez víkend hráva viac hráčov.

Tých dôvodov, prečo hrať počas víkendu, by sa našlo určite viac. Samotné hranie však v sebe ukrýva množstvo benefitov. Vedeli ste napríklad, že podľa jednej štúdie dosahujú hráči online hier väčšie úspechy v školských laviciach? Je tomu tak. Ale popritom všetkom by ste nemali zabúdať hlavne na to, aby ste pri hrách skutočne zrelaxovali a zabavili sa pri tom. O tom takéto hry predsa sú.