Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

American Music Awards: TOTO sú najobľúbenejší interpreti a pesničky

Ilustračná snímka. Foto: TABLET.TV/Printscreen

Nedeľňajšie odovzdávanie cien otvorili speváčky Kelly Clarkson a Pink so skladbou Everybody hurts.

Los Angeles 20. novembra (TABLET.TV) – Odovzdávanie Amerických hudobných cien – American music Awards – je jednou z najprestížnejších hudobných udalostí v USA. Včerajšie odovzdávanie cien otvorili speváčky Kelly Clarkson a Pink so skladbou Everybody hurts.

Podľa moderátorov večera bol rok 2017 pre americký ľud ťažký – prírodné katastrofy, násilie, nenávisť a hnev. Aj preto sa umelci snažili hudobným vyjadrením podporiť americkú hrdosť. „Liek“ ponúkla vo svojom najnovšom singli – The Cure – Lady Gaga, ktorá sa stala najobľúbenejšou pop/rockovou speváčkou. „Ďakujem veľmi pekne, mám tých najlepších fanúšikov na celom svete. Som neuveriteľne šťastná. Pamätajte si, ak sa cítite byť odlišní, nepochopení, nikdy sa nevzdávajte a nepochybujte o sebe,“ uviedla speváčka po získaní ocenenia.

Síce domov so žiadnym ocenením neodišla, speváčka Pink zobrala dych všetkým, ktorí jej vystúpenie v oblakoch na losangelskom mrakodrape sledovali naživo. Svoje vystúpenie označila ako celoživotné a netradičné prevedenie dala skladbe Beautiful Trauma z jej rovnomenného hudobného CD.

Skladba Despacito od Louisa Fonsiho ovládla svetové hitparády už v lete. Milovaný aj nenávidený Despacito je najobľúbenejšou skladbou tohto roka a zároveň aj výsledkom najlepšej hudobnej spolupráce. „Ďakujem všetkým, ktorí sa do spolupráce zapojili. Ďakujem veľmi pekne za toto ocenenie a toto ocenenie ide do môjho rodného Portorika. Milujem vás,“ reagoval Fonsi na ocenenie.

Ocenenia ako najobľúbenejší spevák, najobľúbenejší album, ale aj videoklip roka, si počas nedeľnej noci odniesol Bruno Mars. Najobľúbenejšou skupinou sa stali Imagine Dragons. Ocenenie za celoživotné dielo si domov odniesla stálica americkej hudobnej scény Diana Ross.