Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

Neuhádnete, za koľko sa predal Atlas mačiek, ktorý čítal Kaczyňski

Na snímke Jaroslaw Kaczynski. Foto: FOTO TASR/AP

Predseda poľskej vládnej strany Právo a spravodlivosť je známy ako veľký milovník mačiek. V súčasnosti doma chová mačku Fionu a kocúra menom Czaruš.

Varšava 28. novembra (TASR) - Za 25.300 zlotých (niečo nad 6000 eur) sa v pondelok v internetovej dražbe predalo paperbackové vydanie Atlasu divých a domácich mačiek, do ktorého sa koncom minulého týždňa počas schôdze parlamentu začítal predseda poľskej vládnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslaw Kaczyňski. Celá vydražená suma pôjde na nákup veterinárneho ultrazvuku, informovala poľská televízia TVP.

Vládna PiS v sobotu na sociálnej sieti Twitter informovala, že Kaczyňski atlas mačiek daroval na charitatívnu aukciu. Knihu vydražili v prospech zvieracieho útulku v Krakove. Cenu knihy zvýšilo venovanie, ktoré do nej Kaczyňski napísal "Pre priateľov zvierat s najsrdečnejším pozdravom", a podpísal sa.

Fotografia lídra PiS, ako si so záujmom prezerá atlas mačiek, zatiaľ čo jeho kolegovia diskutujú o zákonoch o najvyššom súde, súdnej rade a možnom zákaze nedeľného predaja, sa koncom uplynulého týždňa stala hitom sociálnych sietí.

Kaczyňski je dávno známy ako veľký milovník mačiek. V súčasnosti doma chová mačku Fionu a kocúra menom Czaruš. Na pozemku jeho domu sa okrem toho veľmi často objavuje kocúr Feliks od susedov.

Jedna z Kaczyňského mačiek sa vlani v lete počas masových protivládnych protestov dostala aj do médií. Odfotografovali ju, ako sedí v okne politikovho domu a hľadí na protestujúcich zhromaždených vonku.