Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

François-Louis Vuitton zavíta prvýkrát na Slovensko

François-Louis Vuitton Foto: WINE EXPERT

Spoznajte vína zo súkromnej luxusnej kolekcie vín potomka módnej ikony, ktoré na Slovensko prináša Wine Expert

Bratislava 12. septembra (OTS) - Spoločnosť Wine Expert v spolupráci s x-bionic® sphere v Šamoríne pozýva 14. a 15. septembra do veľkolepých priestorov reštaurácie Golden Garden. Premiérovo na Slovensku sa o pompézny degustačný zážitok postará François-Louis Vuitton, priamy potomok zakladateľa exkluzívnej módnej značky Louis Vuitton. Budete tak mať možnosť prvýkrát ochutnať vína z jeho limitovanej kolekcie z najlepších francúzskych viníc so šmrncom luxusu.

Súkromná luxusná kolekcia vín F.-L. Vuitton
Foto: Wine Expert
Ako všetci muži v ich rodine aj François-Louis zdedil svoje meno po svojom prapradedovi Louis Vuittonovi, zakladateľovi prestížneho módneho domu. François-Louis sa však rozhodol pre iný osud než ten, ktorý mu zamýšľala jeho rodina, aby bol pokračovateľom v podnikaní parížskej elegancie. Stal sa milovník všetkého dobrého a krásneho, človekom, ktorý oceňuje vyberané jedlá, výnimočné vína a cigary. Je stelesnením hedonizmu a francúzskeho životného štýlu.

Predmetom kolekcie sa stala jeho vášeň k vínu, pričom ako osobnosť reprezentujúca luxus vo francúzskom štýle bolo aj jeho osobným záväzkom navrhnúť exkluzívnu prezentáciu svojej novej kolekcie. Súkromná kolekcia vín F.-L. Vuittona je známa svojou kvalitou, luxusným dizajnom a prestížou.

Každá fľaša po trpezlivom dozrievaní v pivniciach jeho château je označená a balená spoločnosťou Maison Bouey. Produkovať vlastnú súkromnú značku mu umožnila práve známosť s rodinou Bouey, ktorá predstavuje tradičnú obchodnícku rodinu s vínom pôsobiacu vo francúzskom Bordeaux už od roku 1 821. Práve z tejto lokality a z tých najlepších viníc pochádza aj súkromná kolekcia F.-L. Vuittona.

Výsledkom sú nádherné kazety, ktorých elegancia zodpovedá pozornosti venovanej každému detailu, sú označené troma iniciálkami "FLV" rovnako ako tie, ktoré sú vyryté na prvej sade manžetových gombíkov Francois-Louis Vuittona. Vína kolekcie je možné konečne zakúpiť aj na Slovensku, výhradné právo na ich distribúciu získala spoločnosť Wine Expert.

„Bude to jedinečná akcia, aká tu ešte nebola, v jednom čase, na jednom mieste zažijeme spojenie špičkového vína za prítomnosti tých, ktorí stoja za jeho samotným zrodom a hostia tak budú mať možnosť nielen degustovať prestížne vína, ale aj spoznať François-Louis Vuittona a Patricka Boueyho“, prezradil majiteľ firmy Wine Expert a skúsený someliér David Winter.

Gastronomický zážitok bude dotvárať aj kuchyňa majstra Lukáša Heska oceneného prestížnou cenou Šéfkuchár roka 2017. Sedem chodov je prísľubom nielen gastronomického zážitku, ale aj dokonalého umeleckého diela.

Pozvánka
Foto: Wine Expert