Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Frontman skupiny Die Toten Hosen podporil kancelárku Merkelovú

Na snímke členovia nemeckej punk rockovej skupiny Die Toten Hosen zľava Andreas von Holst (Kuddel), Michael Breitkopf (Breiti), Andreas Frege (Campino), Vom Ritchie a Andreas Meurer (Andi) pózujú pred začiatkom koncertu v nemeckom meste Chemnitz 5. novembra 2017 Foto: TASR/DPA

Aj v prípade predčasných volieb zostáva odpoveď na otázku, kto okrem Merkelovej môže vôbec prevziať kancelársky post, otvorená.

Hannover 21. novembra (TASR) - Campino, frontman nemeckej rockovej formácie Die Toten Hosen, apeloval v utorok na úradujúcu nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú, aby vytrvala vo svojom úsilí o vytvorenie novej vlády.

"Myslím si, že nikto z nás skutočne nemôže mať záujem na predčasných voľbách," formuloval spevák a hudobník vo vysielaní rozhlasovej stanice ffn v Hannoveri. Ak by k ním predsa len došlo, ponesie predseda Slobodnej demokratickej strany (FDP) Christian Lindner zodpovednosť za prípadné ďalšie posilnenie Alternatívy pre Nemecko (AfD), vyplynulo z vyjadrenia 55-ročného angažovaného interpreta.

Podľa Campina celý svet v súčasnosti hľadá sebadôveru a stabilitu. Aj v prípade predčasných volieb zostáva odpoveď na otázku, kto okrem Merkelovej môže vôbec prevziať kancelársky post, otvorená.

"Výmena tejto osoby by bola pre mňa signálom, že sa Spolková republika Nemecko chce sama rozložiť," vyhlásil frontman populárnej skupiny Die Toten Hosen.