Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Hans Zimmer a Radiohead vytvorili hudbu pre dokument Planéta Zem

Ilustračná snímka. Foto: TABLET.TV

Podľa Zimmera úžasný film v prvom rade vytvorili samotní filmári, ktorí riskovali svoj život, respektíve svoje končatiny pri vytváraní fantastických podmorských záberov.

Pasadena 18. januára (TABLET.TV) - Hudobný skladateľ Hans Zimmer, ktorý nedávno zvíťazil v Academy Award, spolu s hudobnými skladateľmi Jacobom Sheiom a Davidom Flemingom skomponovali spoločnú nahrávku pre novú sériu dokumentárneho cyklu Planéta Zem - Modrá Planéta II britskej televízie BBC. Podľa Zimmera úžasný film v prvom rade vytvorili samotní filmári, ktorí riskovali svoj život, respektíve svoje končatiny pri vytváraní fantastických podmorských záberov.

Vo filme sa Sir David Attenborough vracia ako rozprávač a opisuje prírodné scenérie, ktoré sprevádzajú divákov pri ceste cez oceány. Jacob Shea chválil najmodernejšiu technológiu v cykle Planéta Zem: Modrá planéta II.



Prvý diel dokumentu mal svoju premiéru v roku 2012 vo Veľkej Británii a jeho natočenie trvalo päť rokov. Išlo o prvú tak komplexne spracovanú sériu, zaoberajúcu sa svetovými oceánmi, ich históriou a životom v nich. Sérii sa podarilo získať niekoľko významných ocenení.

V soundtracku takisto vystupuje aj skupina Radiohead. Spoločne s Hansom Zimmerom prerobili do orchestrálnej podoby "Bloom" z roku 2011.

Autori tvrdia, že v novej sérii dokumentu bude vidieť aj živočíšne druhy, ktoré sa ešte nikdy v žiadnom filme neobjavili. Bude medzi ne patriť napríklad zvláštny druh kraba s chlpatým hrudníkom. Premiéru dokumentu Planéta Zem: Modrá planéta II odvysiela v januári kanál BBC America.