Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Magazín

Herec a moderátor M. Ochránek oslávi 50. narodeniny prácou

Na snímke herec Marcel Ochránek počas generálky komédie britského dramatika Petra Quiltera Výstup v divadle Nová scéna 17. februára 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Marcel Ochránek je aj dlhoročným moderátorom televíznej relácie RTVS Postav dom, zasaď strom. Účinkoval vo viacerých televíznych inscenáciách a seriáloch.

Bratislava 21. apríla (TASR) – Divadelný, filmový, televízny herec a moderátor Marcel Ochránek oslávi v piatok 21. apríla 50. narodeniny. Člen umeleckého súboru bratislavského Divadla Nová scéna (DNS) oslávi okrúhle jubileum na divadelných doskách, kde počas troch dekád stvárnil desiatky dramatických, komediálnych aj muzikálových postáv.

Nová scéna uvádza, že Marcel Ochránek sa k herectvu dostal náhodou. Ako nádejný huslista s husličkami pod pazuchou zamieril počas Dňa otvorených dverí na bratislavskom Konzervatóriu do nesprávnych dverí. "Zrazu som sa sám ocitol pred triedou študentov herectva, dvere sa otvorili a mňa pozvali dnu. Zrejme som komisiu zaujal, lebo už o mesiac som sa hlásil na hudobno-dramatický odbor, kde ma prijali," spomína herec.

Na snímke herci Pavol Plevčík (vľavo), Martin Kaprálik (uprostred) a vpravo Marcel Ochránek (vpravo) počas generálky komédie britského dramatika Petra Quiltera Výstup v divadle Nová scéna 17. februára 2021 v Bratislave.
Foto: TASR Pavel Neubauer


Po ukončení štúdia na bratislavskom Konzervatóriu absolvoval herecký odbor na Vysokej školy múzických umení (VŠMU) pod vedením Emila Horvátha a Juraja Slezáčka. Ešte ako študent hosťoval na doskách Slovenského národného divadla (SND), po ukončení štúdia sa na 21 sezón stal členom Divadla Andreja Bagara v Nitre, kde si zahral celú plejádu dramatických, komediálnych, muzikálových či charakterovo zložitých postáv. V súčasnosti je piatu sezónu členom umeleckého súboru DNS v Bratislave.

Ochránek priznáva, že okrúhle narodeniny oslávi prácou. "Vo štvrtok 20. apríla, na moje meniny, hrám komédiu Panikári v Rožňave a päťdesiatku oslávim 21. apríla v Trnave s komédiou Pi čaj miláčik. Nič špeciálne nechystám, ale určite 22. apríla po predstavení The Bodyguard na Novej scéne pozvem kolegov na pár drinkov. A s rodinou to bude určite príjemná menšia oslava," prezradil oslávenec.

Na snímke herci zľava Marcel Ochránek, Martin Nahálka a Martin Šalacha počas generálnej skúšky 14. novembra 2013.
Foto: TASR/Henrich Mišovič


Marcel Ochránek je aj dlhoročným moderátorom televíznej relácie RTVS Postav dom, zasaď strom. Účinkoval vo viacerých televíznych inscenáciách a seriáloch. Spolu s rodinou žije neďaleko Nitry.