Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

Americkú singlovú hitparádu viedla 15. februára 1964 skupina Beatles

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Speváčka a herečka Barbra Streisand viedla rebríček o desať rokov neskôr so skladbou The Way We Were.

Bratislava 15. februára (TASR) - Americkú singlovú hitparádu viedla 15. februára 1964 skupina Beatles s pesničkou I Want To Hold Your Hand. V roku 1964 prepukla Beatlesmánia aj v Spojených štátoch. Prvé single aj albumy vyšli v USA inak ako na Britských ostrovoch. Pieseň I Want You Hold Your Hand bola prvou, ktorá sa v Spojených štátoch dostala na čelo rebríčka, pritom v Anglicku vyšla už na piatom singli skupiny.

Speváčka a herečka Barbra Streisand viedla rebríček o desať rokov neskôr so skladbou The Way We Were. Na scénu vstúpila táto herečka a speváčka v roku 1962 v muzikáli I Can Get It For You Wholesale. Vo februári 1963 vydala prvý album pod názvom Barbra Streisand Album. Na svojom konte má dnes 36 vydaných štúdiových albumov, deväť z nich sa dostalo na prvé miesto.

Skupina Culture Club s piesňou Karma Chameleon viedla hitparádu 15. februára 1984. V roku 1981 ju založil Boy George, v júni 1982 vydali debutový album Kissing To Be Clever. V hitparáde mali osem skladieb, najväčším hitom bola práve Karma Chameleon. Vydali šesť albumov.

Kanadská hviezda Celine Dion viedla americký rebríček 15. februára 1994 s piesňou The Power of Love. V septembri 1990 vydala debutový album s názvom Unison, z ktorého bol aj prvý hit Where Does My Heart Beat Now. Na svojom konte má dnes 27 štúdiových albumov, 15 z nich naspievaných francúzsky, 12 anglicky. Svetový predaj jej albumov dosiahol 200 miliónov nosičov.