Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Magazín

Hudba: Speváčka Ronie pokrstila album Roniemoon

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Ronie vyjadrila spokojnosť s každou skladbou, ktorú fanúšikovia nájdu na novinke.

Bratislava 13. novembra (TASR) - Slovenská speváčka Veronika Adamičková alias Ronie pokrstila v piatok (10. 11.) v Bratislave svoj nový album s názvom Roniemoon. Podľa slov speváčky je romantický, nostalgický, divoký, silný aj motivačný. Albumová novinka "s nádychom rokov dvetisícich" vznikala tri roky a odkazuje na svetoznámych interpretov, ktorí Ronie formovali. TASR o tom informovala PR manažérka Andrea Pivarčiová.

Názov albumu vznikol spojením slov Ronie a moon. S mesiacom má speváčka podľa vlastných slov vnútorné puto už dlhodobo. "Fascinoval ma od detstva. Mám ho dokonca aj vytetovaný. Vždy som bola viac nočný ako denný človek. Niekedy som si v noci písala priania na papier, popritom ako som sledovala mesiac a v hlave vymýšľala svoju najkrajšiu možnú budúcnosť. Nie náhodou je na albume 12 pesničiek. Je to paralela k dvanástim mesiacom v roku," hovorí Ronie o svojej hudobnej novinke.

Na albume so speváčkou spolupracovalo viacero producentov a hostí. Hlavným producentom je Martin "Maxo" Šrámek, ktorý je aj speváčkin priateľ. Spolupracovali na ňom aj Maxo Mikloš, Adrián Líška, Miroslav "Horso" Horský a Erika Rein, ktorí spolu s Dominikou Mirgovou a Matúšom Kolárovským album aj pokrstili.

Album obsahuje tri spolupráce s hviezdnymi hudobnými menami - s Kalim, Monikou Bagárovou a Dominikou Mirgovou. Všetky texty si aj na album Roniemoon napísala samotná Ronie. "Je to niečo, čím sa prihováram svojim ľuďom, a verím, že aj preto počúvajú moju hudbu," dodáva. Textovo na album v rámci spolupráce prispeli aj Kali a ADiss.

Ronie vyjadrila spokojnosť s každou skladbou, ktorú fanúšikovia nájdu na novinke. "Každá vystihuje úplne inú časť mojej osobnosti a mojich pocitov. Taktiež moje spolupráce sú niečím magické. Odporúčam vypočuť si celý album. Verím, že si každý nájde tú svoju skladbu, ktorá mu prehovorí do duše," dodala speváčka. Čoskoro má začať pripravovať turné k albumu, ktoré sa uskutoční na jar 2024.