Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Kvalitné slovenské okná s tradíciou sú pre dom najlepšou investíciou

Ilustračné foto Foto: TASR

Staviate alebo rekonštruujete vaše bývanie? Potom sa iste zamýšľate aj nad výberom okien, bez ktorých by domov nebol tým, čím je.

Bratislava 16. júla (OTS) - Vybrať si ale z obrovského množstva tú najlepšiu kvalitu nie je vždy jednoduché. Možno vám pri tom ale pomôže náš článok o produktoch slovenského výrobcu s tradíciou.

Drevo-hliníkové eurookná
Pri výbere okien má každý zákazník niekoľko základných požiadaviek, ktoré by mali spĺňať: tepelnú úsporu, kvalitnú zvukovú aj tepelnú izoláciu a špičkovú montáž.
Dôraz na tieto vlastnosti nájdete aj u tradičného slovenského výrobcu eurookien. V sortimente si môžete vybrať napríklad drevo-hliníkové eurookná. Tento typ okien prináša spojenie tradičného dizajnu drevených okien s klasickým hranatým tvarom hliníkových profilov. Má niekoľko výhod.
Najdôležitejšou je vynikajúca ochrana pred poveternostnými vplyvmi. Každého zákazníka tiež poteší dlhá životnosť okien. Drevo-hliníkové eurookná si okrem toho nevyžadujú žiadnu špeciálnu údržbu.
Pri kúpe môžete vyberať z mnohých farebných možností zo strany viditeľnej z interiéru aj z exteriéru. Nespornými výhodami je aj jednoduchá výmena rozbitého skla a vyššia odolnosť voči vlhku.

Drevené eurookná
Ďalším typom okien vhodným aj do nízkoenergetických budov sú drevené eurookná. Sú vyrobené s dôrazom na šetrenie energiami.
Ak si kúpite drevené eurookná, vaša investícia sa vám vráti v podobe úspory na vykurovaní. Požité trojsklo v zimnom vykurovacom období umožní prijať 2,5 x viac solárnej energie. Zabezpečíte tak optimálnu energetickú úsporu vášho domova. Prijaté teplo zo slnečného žiarenia vďaka použitému trojsklu prevýši tepelné straty.
Drevené eurookná ocení aj každý, kto má rád kvalitu a ochranu životného prostredia. Vyrobené v modernom dizajne a z kvalitných komponentov výborne zapadnú aj do interiéru budovy.

Výhoda montáže priamo od výrobcu
Pri kúpe okien je výhodou, ak sa okrem dopravy až k vám domov postará ich dodávateľ aj o montáž. Pracovníci priamo od výrobcu prešli školením zameraným na montáž vami zakúpených okien. Budete sa tak môcť spoľahnúť na kvalitu vykonaných prác podľa platných noriem a služby okien, ktoré naozaj oceníte.