Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Magazín

Ľubľana získala cenu Európska zelená metropola na rok 2016

Ocenenie Európska zelená metropola je každoročné podujatie, ktoré podporuje a odmeňuje úsilie európskych miest zlepšovať ich životné prostredie


Brusel 24. júna (TASR) - Slovinské hlavné mesto Ľubľana získalo ocenenie Európska zelená metropola na rok 2016. Víťaza tejto súťaže oznámil eurokomisár pre životné prostredie Janez Potočnik na dnešnom slávnostnom ceremoniáli v Kodani, ktorá je nositeľom tohto titulu pre rok 2014.

Ľubľana získala ocenenie kvôli zvyšovaniu povedomia o životnom prostredí medzi svojimi občanmi, pre prijaté stratégie trvalo udržateľného rozvoja "Vision 2025" a realizáciu série ekologických urbánnych opatrení v poslednom desaťročí a úpravu dopravnej siete.

Ocenenie Európska zelená metropola je každoročné podujatie, ktoré podporuje a odmeňuje úsilie európskych miest zlepšovať ich životné prostredie. Cena je udeľovaná tým mestám, ktoré preukázali zavádzanie najvyšších štandardov pre ochranu a rozvoj životného prostredia a majú ambiciózne ciele pre zlepšovanie ekologických opatrení a zabezpečenie trvalo udržateľného rozvoja.