Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Magazín

M. Čobejová: Chcela som urobiť film, pri ktorom sa na chvíľu uvoľníme

Na archívnej snímke herečka Michaela Čobejová. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Filmová "oddychovka" Smolu nosíš ty, láska sa zamýšľa nad tým, či dať prednosť istote a kariére alebo dobrodružstvu a láske.

Bratislava 14. júna (TASR) - Do kín vstupuje letná novinka Smolu nosíš ty, láska. "Žijeme ťažké časy, chcela som urobiť film, pri ktorom sa na chvíľu uvoľníme, zabavíme a bude nám pri pozeraní sa na more a slnko dobre," priblížila snímku na utorkovej (13. 6.) predpremiére herečka a producentka Michaela Čobejová.

Ide o celovečerný režisérsky debut Samuela Spišáka, podľa vlastných slov sa do tvorby filmovej novinky snažil dať niečo jemu vlastné. "A ukázať, ako žáner romantickej komédie vnímam ja. Spolu s hlavným kameramanom Lukášom Terenom, producentkou Miškou Čobejovou a hercami sme sa to potom snažili urobiť po našom, s úsmevom a ľahko," vysvetľuje seriálový herec.

"Mojím zámerom bolo asistovať režisérovi a scenáristom, aby sa scenár, tak ako bol napísaný, dal nakrútiť. Trvalo to 22 dní, prešli sme pol Európy a veľmi ma to bavilo,"
priblížil svoju úlohu pri nakrúcaní Teren. Filmoví fanúšikovia sa tak okrem hereckých výkonov a dramatických zápletiek môžu tešiť na zábery slovenských jaskýň, Tatier, a najmä chorvátskeho mora.


Pre herca európskych rozmerov Ivana Franěka bolo účinkovanie v romanticko-dobrodružnej komédii výzvou. "Lebo s touto tvárou som skôr vhodný na policajnú stanicu," poznamenal. Ponuka zaujala aj mladú českú herečku Leonu Skleničkovú. "Nemohla som uveriť tomu, že idem nakrúcať do zahraničia, dokonca k moru," dodala.

Príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami prišli na bratislavskú slávnostnú predpremiéru uviesť aj jeho ďalšie tváre. Medzi nimi Ady Hajdu, Marko Igonda, Vladimír Čema či speváčka Zdenka Predná, ktorá pre film naspievala titulnú skladbu.

Filmová "oddychovka" sa zamýšľa nad tým, či dať prednosť istote a kariére alebo dobrodružstvu a láske. Hlavná postava Monika má pocit, že v živote dosiahla všetky dôležité méty. Jej dieťa je už takmer dospelé a kariérne sa jej darí. S manželom však majú spoločné málo, a tak spomína na nedávnu mladosť, keď si dokázala užiť každý okamih. Rozhodne sa objaviť svoje zabudnuté ja a prihlási sa na kurz lezenia. Jeho organizátor Igor je absolútnym protikladom Moniky - celoživotný dobrodruh bez sebareflexie a zmyslu pre zodpovednosť. "Neustále sa zmieta v problémoch, do ktorých napokon stiahne aj Moniku," avizuje snímku CinemArt, ktorá ju prináša do kín od 15. júna.