Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Markleová sa na verejnosti prvýkrát objavila spoločne s kráľovnou

Meghan Markleová počas osláv Dňa Britského spoločenstva národov, 12. marca 2018 v Londýne. Foto: TASR/AP

Deň Britského spoločenstva národov (Commonwealth Day) sa tradične oslavuje druhý marcový pondelok vo všetkých 53 krajinách patriacich do Commonwealthu.

Londýn 12. marca (TASR) - Snúbenica britského princa Harryho Meghan Markleová sa v pondelok prvýkrát objavila na verejnosti v spoločnosti britskej kráľovnej Alžbety II., uviedla agentúra AP.

Spoločne s ňou i ďalšími členmi britskej kráľovskej rodiny vrátane princa Harryho sa Markleová zúčastnila na omši vo Westminsterskom opátstve v Londýne, konanej pri príležitosti osláv Dňa Britského spoločenstva národov. Na ceremóniu prišla aj britská premiérka Theresa Mayová.

Markleová dorazila k Westminsterskému opátstvu ešte pred samotnou kráľovnou v sprievode princa Harryho a jeho brata princa Williama, ktorý prišiel s manželkou Kate, informovala agentúra DPA.

Dňa Britského spoločenstva národov (Commonwealth Day) sa tradične oslavuje druhý marcový pondelok vo všetkých 53 krajinách patriacich do Commonwealthu a pre kráľovnú patrí k vôbec najvýznamnejším dňom v roku.

Kráľovná (91) vo svojom posolstve podľa stanice BBC vyzdvihla spojenie existujúce medzi krajinami Britského spoločenstva národov, vďaka ktorému je rozmanitosť "dôvodom na oslavu". Na ceremónii nebol prítomný jej manžel, 96-ročný princ Philip, ktorý ešte vlani oznámil, že sa už nebude zúčastňovať na verejných podujatiach.

Britský princ Harry a herečka Meghan Markleová oznámili svoje zásnuby vlani v novembri. Dvojica sa zosobáši 19. mája v Kaplnke svätého Juraja na Windsorskom zámku. Harry je v súčasnosti piaty v poradí následníctva britského trónu, zatiaľ čo Meghan je známa najmä pre svoju rolu v americkom televíznom seriáli Kravaťáci.