Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Na ostravskom letisku dôsledkom horúčav popraskala dráha

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Lietadlá smerujúce z Londýna a tuniského Monastiru museli byť odklonené a pristáli v Brne.

Ostrava 12. júna (TASR) - Na letisku v Ostrave dôsledkom horúčav popraskala pristávacia dráha. Problémy tu mali v utorok popoludní ľudia cestujúci lietadlom na ostravskom Letisku Leoša Janáčka v Mošnově. Lietadlá smerujúce z Londýna a tuniského Monastiru museli byť odklonené a pristáli v Brne.

Informovala o tom spravodajská webstránka Novinky.cz.

"V popoludňajších hodinách došlo na ostravskom letisku ku krátkemu obmedzeniu prevádzky. Dôvodom boli vysoké teploty a s tým súvisiace technické komplikácie na dráhe," uviedla hovorkyňa Letiska Leoša Janáčka v Ostrave Kateřina Pustějovská. Na letisku popraskala dráha.

Pustějovská dodala, že dva lety, a to z Londýna a Monastiru, museli byť odklonené. Ostatné lietadlá pristáli na skrátenej dráhe.

"Z pôvodne očakávaného 30-hodinového obmedzenia sa podarilo pracovníkom letiska nájsť technické riešenie, ktoré práce a s tým súvisiace obmedzenia skrátili na dve hodiny. Teraz je už letisko opäť v plnej prevádzke a lietadlá môžu bez obmedzenia pristávať i odlietať," uviedla v utorok večer Pustějovská.

"Cestujúcim, ktorých sa tieto obmedzenia dotkli, sa ospravedlňujeme, urobili sme maximum pre to, aby mohli odletieť včas na svoju dovolenku," podotkla hovorkyňa.