Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Najobjektívnejšie spravodajstvo má podľa prieskumu Markíza,za ňou RTVS

Budova televízie Markíza v Záhorskej Bystrici. Foto: TASR/Vladimír Benko

Komerčná TV JOJ sa ocitla na treťom mieste.

Bratislava 21. októbra (TASR) - Najobjektívnejšie spravodajstvo má spomedzi televíznych staníc komerčná TV Markíza. Myslí si to takmer 29 percent opýtaných v prieskume, ktorý uskutočnila spoločnosť Median SK na vzorke 2042 ľudí vo veku 14 až 79 rokov. Odpovede zbierala od 22. júna do 13. septembra. Tesne za Markízou skončilo televízne spravodajstvo verejnoprávneho RTVS.

Na otázku spoločnosti "Ktorá televízia má podľa vás najobjektívnejšie spravodajstvo?" si zvolilo Markízu 28,7 percenta respondentov. Televízne spravodajstvo RTVS získalo len o percento a pol menej (27,2 percenta hlasov). Komerčná TV JOJ sa ocitla na treťom mieste s 18,4 percentami hlasov, na spravodajskú TA3 si v prieskume spomenulo 12,9 percenta opýtaných a inú televíziu uviedlo 3,1 percenta opýtaných. Respondenti mohli určiť len jednu televíziu, pričom 9,7 percenta z nich sa k otázke podľa prieskumu nevedelo vyjadriť.

Terénny zber dát prebiehal náhodným kvótnym výberom v kombinácii s náhodnou prechádzkou. Respondenti odpovedali cez osobné rozhovory či samostatne vypĺňali webdotazník.

TASR informoval Jakub Varga z Median SK.