Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

Nórska tlačová agentúra bude vydávať týždenník pre školy

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Všetky tlačové správy budú prepísané do čitateľnejšej podoby pre žiakov, pri čítaní ich obsahu si však prídu na svoje aj dospelí.

Londýn 14. novembra (TASR) - Nórska tlačová agentúra NTB a spoločnosť DL Discovery spustili vydávanie týždenného internetového magazínu, ktorého cieľom je "zjednodušiť mladým ľuďom chápanie spravodajstva". TASR o tom informovala Európska aliancia tlačových agentúr (EANA).

Nový týždenník s názvom Munin.buzz bude zadarmo a jeho cieľovou skupinou užívateľov budú školy.

So zameraním sa na spravodajstvo, bude uvedená webová stránka ponúkať aktivity a úlohy pre školy, aby ich mohli zadať školákom pre lepšie pochopenie spoločnosti, uvádza sa v citovanom vyhlásení autorov projektu.

Magazín Munin.buzz má byť nezávislý a jeho obsahom majú byť najdôležitejšie správy z politiky, kultúry, športu, zdravia, ekonómie, techniky, životného prostredia a športu.

Všetky tlačové správy budú prepísané do čitateľnejšej podoby pre žiakov, pri čítaní ich obsahu si však prídu na svoje aj dospelí.

EANA je tradičná stavovská organizácia tlačových agentúr z Európy, ktorej členom je TASR ako jediná slovenská tlačová agentúra. Úlohou tejto aliancie je formulovať, koordinovať a spoločnými silami riešiť výzvy agentúrnej žurnalistickej práce v dynamicky sa meniacich trhových, legislatívnych a technologických podmienkach a v otázkach autorských práv.