Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Magazín

Počas akcie Dobrá novina sa podarilo vyzbierať viac ako 1 milión eur

Na archívnej snímke hádže chlapec peniaze do pokladničky počas koledovania detí v rámci akcie Dobrá novina. Foto: TASR/Martin Palkovič

Ťažiskový projekt 23. ročníka je zameraný na podporu zdravotného strediska v Alitene na severe Etiópie, ktoré vedú sestry vincentky.

Bratislava 19. januára (TASR) – Počas 23. ročníka koledníckej akcie Dobrá novina sa zatiaľ vyzbieralo viac ako jeden milión eur. Konečný výsledok bude známy až na konci marca. TASR o vyzbieranej sume informoval projektový manažér podujatia Jozef Magda.

"Pri mojej komunikácii s jednotlivými farnosťami sa na túto vykoledovanú sumu nemôžem pozerať iba ako na číslo, je za tým oveľa viac. Dobrá novina je o evanjelizácii, radosti, tradícii a solidarite," poznamenala koordinátorka Dobrej noviny Anna Paľovová. Doplnila, že má rešpekt pred každým koledníkom, ktorý ohlasuje radostnú zvesť a pred každou rodinou, ktorá na tento zámer prispeje.

Ťažiskový projekt 23. ročníka je zameraný na podporu zdravotného strediska v Alitene na severe Etiópie, ktoré vedú sestry vincentky. Finančné prostriedky zo zbierky Dobrej noviny sú určené aj na ďalšie rozvojové projekty, vytvárajúce podmienky na dôstojný život a integrálny ľudský rozvoj detí, mladých ľudí, dospelých, rodín a komunít v krajinách subsaharskej Afriky. "Vďaka príspevkom ľudí pomôže Dobrá novina nielen v Etiópii, ale aj v Južnom Sudáne, Ugande a v Keni cez konkrétne a adresné rozvojové projekty," uzavrel riaditeľ Dobrej noviny Marián Čaučík.