Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

Populárna česká kapela Mirai štartuje o mesiac slovenské turné

Na archívnej snímke skupina Mirai. Foto: TASR Bohdan Kopčák

Štvorica Mirai Navrátil, Šimon Bílý, Tomáš Javůrek a Michal Stulík aktuálne pracuje na novom albume, z ktorého doteraz zverejnili single Dopis, Summer love, All night long a Nespíš.

Bratislava 23. februára (TASR) - V súčasnosti jedna z najúspešnejších českých skupín Mirai odštartuje o mesiac slovenské turné. Sympatická štvorica sa po roku vracia do našich klubov, kde uvedie hity aj novinky z nového albumu na piatich koncertoch. TASR o tom informovala PR manažérka Nora Krchňáková.

"Vždy sme hrali takmer bezvýhradne v Česku a v poslednom čase veľké štadióny, to bol náš sen. Zároveň to však znamenalo, že sme sa zamerali na obrovské koncerty a nezahrali sme si kluby alebo iné menšie priestory. Vždy potom tak trochu chcete, čo nemáte. A kluby sú niečo, na čom sme vyrástli a kde sme začali. Naozaj veľmi sa tešíme na slovenské turné. Bude to intímny a intenzívny zážitok, ako sa patrí. Myslím si totiž, že tá intenzita z klubov je nenahraditeľná. Keby som sa mal rozhodnúť, či pôjdem na koncert svojej obľúbenej kapely do klubu, alebo do Wembley, tak si jednoznačne vyberiem klub," hovorí líder kapely Mirai Navrátil.

Štvorica Mirai Navrátil, Šimon Bílý, Tomáš Javůrek a Michal Stulík aktuálne pracuje na novom albume, z ktorého doteraz zverejnili single Dopis, Summer love, All night long a Nespíš.

"Zahráme songy z nového pripravovaného albumu. Neradi sa opakujeme a na každé turné chystáme úplne novú šou a playlist. Ono to potom viac baví aj nás. A neviem si predstaviť, že by sme nezahrali naše najväčšie hity. I keď to, čo je hit v Česku, nemusí platiť na Slovensku, takže k tomu pristupujeme trochu inak. Na minuloročnom turné sme zahrali Je to vo hviezdach od Pavla Haberu a aj tentoraz máme vymyslené slovenské prekvapenie," dodáva Navrátil.

Sériu koncertov na MIRAI sLOVEnsko TOUR 2024 začnú 23. marca v Bratislave, ďalšími zastávkami budú Trenčín (5. 4.), Žilina (6. 4.), Košice (11. 4.) a Nitra (12. 4.).