Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Magazín

Pre vysoké teploty sa zvieratá v Brazílii musia takto chladiť

Medveď hnedý menom Ze Colmeia si pochutnáva na mrazenom ovocí v zoologickej záhrade v brazílskom meste Rio de Janeiro, 13. januára 2015. Ošetrovatelia dali zvieratám mrazené občerstvenie z tropického ovocia, kusy mäsa a mrazené jogurty na zmiernenie intenzívnych horúčav. Foto: TASR/AP

Tropické teplo v Brazílii núti pracovníkov zoologickej záhrady k špeciálnym chladiacim opatreniam. Zvieratá si môžu dopriať chladivé pochúťky.

Rio de Janeiro, Brazília (TABLET.TV) - V Brazílii prevládajú v týchto dňoch horúčavy. Denná teplota dosahuje 40 stupňov Celzia. Rovnako horúco ako ľuďom je aj zvieratám v zoologickej záhrade v meste Rio de Janeiro. Ošetrovatelia pre nich preto pripravili rôzne studené dobroty, ktorými sa obyvatelia ZOO môžu schladiť.



Medveď hnedý Ze Comeia si pochutnáva na veľkom kuse ľadu, v ktorom s zamrznuté rôzne kusy ovocia. Sibírsky tiger Neto ovocie veľmi neobľubuje. Jeho ľadová pochúťka obsahuje kusy zmrazeného mäsa. Ošetrovatelia nezabudli ani na opice a naservírovali im zmrzlinu bez cukru. Chúťky na sladké sa pri pohľade na maškrtiace zvieratá zbiehajú aj návštevníkom.