Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

FOTO: Princa Louisa pokrstili, kráľovná nebola prítomná

Kate, vojvodkyňa z Cambridgea nesie princa Louisa na krst do kráľovskej kaplnke Paláca sv. Jakuba v Londýne v pondelok 9. júla 2018. Princ Louis sa narodil 23. apríla a je piatym v nástupníckej línii na trón. Tretie dieťa Williama a Catherine je šiestym pravnúčaťom kráľovnej Alžbety II. Jeho súrodencami sú princ George (4) a princezná Charlotte (3). Foto: TASR/AP

Princ bol zavinutý v replike kráľovskej krstovej róby z bielej čipky a saténu krémovej farby, ktorú použili po prvý raz v roku 1841.

Londýn 9. júla (TASR) - Princa Louisa, najmladšieho potomka britského princa Williama a vojvodkyne Catherine, pokrstili v pondelok v kráľovskej kaplnke Paláca sv. Jakuba v Londýne. Jedenásťtýždňový princ, ktorého plné meno znie Louis Arthur Charles, je tretím dieťaťom kráľovského páru.

Britský William, jeho manželka Kate, vojvodkyňa z Cambridgea a ich tri deti - princ George (tretí sprava), princezná Charlotte a princ Louis prichádzajú na krst do kráľovskej kaplnky Paláca sv. Jakuba v Londýne v pondelok 9. júla 2018.
Foto: TASR/AP


Podľa Kensingtonského paláca, z ktorého vyhlásenia cituje agentúra DPA, sa na 40-minútovom súkromnom obrade zúčastnilo šesť krstných rodičov Louisa; všetci sú priateľmi alebo príbuznými Williama a Catherine. Prítomní boli starí rodičia - princ Charles a vojvodkyňa Camilla, Catherinini rodičia Michael a Carole Middletonovci, jej sestra Pippa Matthewsová s manželom a Catherinin brat James Middleton. Nechýbal ani princ Harry s vojvodkyňou Meghan.

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu prichádzajú na krst princa Louisa do kráľovskej kaplnky Paláca sv. Jakuba v Londýne v pondelok 9. júla 2018.
Foto: TASR/AP


Kráľovná Alžbeta II. s princom Philipom sa na krste nezúčastnili vzhľadom na zaneprázdnenosť panovníčky, ktorá onedlho privíta amerického prezidenta Donalda Trumpa a ešte predtým navštívi oslavy 100. výročia založenia Kráľovského letectva. Kensingtonský palác vylúčil, že by kráľovnina absencia súvisela s jej zdravím.

Princa Louisa pokrstil cantenburský arcibiskup Justin Welby. Princ bol zavinutý v replike kráľovskej krstovej róby z bielej čipky a saténu krémovej farby, ktorú použili po prvý raz v roku 1841. V súčasnosti ju vyrába krajčírka britskej kráľovnej Angela Kellyová. Pri krste použili vodu z rieky Jordán a striebornú krstiteľnicu, ktorú dala v roku 1840 vyrobiť kráľovná Viktória.

Kate, vojvodkyňa z Cambridgea držiac v náručí princa Louisa a cantenburský arcibiskup Justin Welby sa rozprávajú pred krstom pred kráľovskou kaplnkou Paláca sv. Jakuba v Londýne v pondelok 9. júla 2018.
Foto: TASR/AP


Princ Louis sa narodil 23. apríla a je piatym v nástupníckej línii na trón. Tretie dieťa Williama (36) a Catherine (36) je šiestym pravnúčaťom kráľovnej Alžbety II. Jeho súrodencami sú princ George (4) a princezná Charlotte (3).