Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

Stúpa návštevnosť na internetových sieťach

Foto: TASR/Pavel Neubauer

Februárové čísla o návštevnosti webov zapojených do prieskumu boli prvé, ktoré boli vypočítané podľa novej metodológie a s použitím novej externej štúdie.

Bratislava 26. marca (TASR) – Podľa februárových výsledkov merania návštevnosti internetu vzrástol počet reálnych užívateľov zo Slovenska o viac než 178.000, čo znamená medzimesačný nárast o viac než sedem percent. Februárové čísla o návštevnosti webov zapojených do prieskumu boli prvé, ktoré boli vypočítané podľa novej metodológie a s použitím novej externej štúdie.

Slovenská online populácia, reportovaná vo výskume AIMmonitor, sa vo februári 2012 zväčšila medzimesačne o 3,1 percenta a medziročne o viac než 10 percent. Február je však o niečo slabší mesiac než január v počte zobrazení stránok, čo je ovplyvnené zrejme i menším počtom dní. Počet page views zobrazených zo Slovenska dosiahol takmer 1,6 miliardy, teda o viac než 105 miliónov menej ako v januári a počet zobrazení generovaných mobilnými zariadeniami zo Slovenska, sa znížil takmer o 1,8 milióna. Mierny pokles bol tiež zaznamenaný v počte zobrazení generovaných z mobilných zariadení na Slovensku a v čase strávenom internetovými užívateľmi na weboch zapojených do výskumu.

Vo februári zaznamenali všetky merané kategórie webov viditeľné zvýšenie počtu reálnych užívateľov, avšak najväčší nárast bol v kategóriách zoznamovacie servery, komunity, chaty, blogy (217.000), služby, mapy, cestovné poriadky (214.000), spravodajstvo 192.000, freemaily 188.000 a portálové homepages 188.000 užívateľov. Na Slovensku je vyše 2,68 milióna reálnych užívateľov internetových sietí.

Informácie poskytla Izabela Urbanová so spoločnosti Gemius Slovakia.