Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Súd v africkom Malawi povolil Madonne adopciu ďalších dvoch detí

Americká popová hviezda Madonna. Foto: TASR/AP

Americká speváčka bola osobne prítomná na súde v malawijskej metropole Lilongwe.

Lilongwe 7. februára (TASR) - Súd v juhoafrickom Malawi predbežne povolil americkej popovej speváčke Madonne adopciu ďalších dvoch tamojších detí. Podľa hovorcu malawijského najvyššieho súdu rozhodnutie padlo dnes.

Madonna bola osobne prítomná na súde v malawijskej metropole Lilongwe.

Novým prírastkom do rodiny tejto 58-ročnej speváčky majú byť štvorročné dvojčatá - sestry Esther a Stella. Madonna má z tejto krajiny adoptované už dve deti - Davida a Mercy. Okrem toho má dve vlastné deti Lourdes a Rocca.

Podľa súdneho hovorcu bude speváčka v súlade s malawijskými zákonmi "monitorovaná" po dobu jedného roka; súd až následne s konečnou platnosťou rozhodne, či si bude môcť deti ponechať natrvalo alebo nie.

Povolenie bolo vydané dva týždne po tom, ako Madonna podala v Lilongwe žiadosť o adopciu. Spravodajská stanica CNN predtým citovala z Madonninho vyhlásenia, v ktorom speváčka špekulácie o adopcii popierala.

Madonna založila mimovládnu organizáciu Raising Malawi, ktorá pomáha malawijským sirotám a deťom v núdzi. Takisto sponzoruje tamojšie školy a nemocnice. V roku 2014 sa stala vyslankyňou Malawi pre pomoc deťom.