Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Spomienková kniha Hillary Clintonovej sa ihneď stala bestsellerom

Hillary Clintonová podpisuje knihu pamätí What Happened (Čo sa stalo), ktorá reflektuje jej porážku vo vlaňajších amerických prezidentských voľbách, sa začala predávať v Spojených štátoch v utorok 12. septembra 2017 Foto: TASR/AP

V knihe nazvanej What Happened (Čo sa stalo) opisuje kľúčové momenty svojej prezidentskej kampane.

Washington 12. septembra (TASR) - Kniha pamätí Hillary Clintonovej, reflektujúca aj jej porážku vo vlaňajších amerických prezidentských voľbách, sa dnes začala predávať v Spojených štátoch. Prakticky okamžite sa v internetovom obchode Amazon dostala do čela rebríčka bestsellerov.

V knihe nazvanej What Happened (Čo sa stalo) opisuje Clintonová kľúčové momenty svojej prezidentskej kampane. Nevyhýba sa ani rozhodnutiu vtedajšieho šéfa FBI Jamesa Comeyho opätovne otvoriť voči nej vyšetrovanie vo veci používania súkromného e-mailu na odosielanie citlivých materiálov v čase, keď bola ministerkou zahraničných vecí USA.

Clintonová sa domnieva, že práve tento Comeyho krok ju stál volebné víťazstvo, priblížila agentúra DPA.

Neúspešná kandidátka demokratov na post prezidentky USA v knihe neopomína kritiku svojho volebného súpera a súčasného amerického prezidenta Donalda Trumpa. Rozoberá tiež viaceré ďalšie faktory, ktoré podľa nej prispeli k jej volebnej porážke.

Clintonová dnes knihu podpisovala čitateľom v newyorskom kníhkupectve Barnes & Noble, ktoré podľa agentúry AP uviedlo, že vďaka tejto akcií predalo zhruba 1200 výtlačkov.

V nedávnych rozhovoroch, ktoré poskytla s cieľom propagovať svoju najnovšiu knihu, Clintonová zdôraznila, že v súčasnosti sa už o žiadnu politickú funkciu neuchádza. Domnieva sa však, že USA hrozí určité "riziko", o ktorom musí aj naďalej hovoriť.

"Nechystám sa nikam odísť. Mám skúsenosti, mám vhľad a mám tiež jazvy, ktoré mi myslím nedávajú len právo, ale tiež povinnosť prehovoriť," povedala dnes Clintonová v rozhovore pre rozhlasovú stanicu NPR.