Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Zakladateľ Pixaru si po obvineniach berie pracovné voľno

John Lasseter Foto: TASRAP

Šesťmesačné pracovné voľno si Lasseter vzal práve v utorok, keď magazín Hollywood Reporter zverejnil článok, podľa ktorého sa mnohokrát dopustil nevhodného sexuálneho správania.

Los Angeles 22. novembra (TASR) - Šéf amerických štúdií animovaných filmov Pixar a Walt Disney, John Lasseter, v utorok oznámil, že si berie pracovné voľno. Jeho oznam nasledoval po tom, čo médiá v USA informovali o početných obvineniach z nevhodného sexuálneho správania, ktorého sa údajne dopustil.

"Nikdy nie je pre človeka ľahké, keď má čeliť vlastným chybným krokom, ale je to jediný spôsob, ako sa z nich poučiť," uviedol Lasseter, spoluzakladateľ spoločnosti Pixar, v internej firemnej správe svojim zamestnancom.

Šesťmesačné pracovné voľno si Lasseter vzal práve v utorok, keď magazín Hollywood Reporter zverejnil článok, podľa ktorého sa mnohokrát dopustil nevhodného sexuálneho správania - tieto obvinenia na jeho adresu vyslovili "spolupracovníčky z prostredia Pixaru" a "dlhoročná zamestnankyňa".

Medzi obvineniami sú "prudké objatia, bozkávanie a komentáre o telesných znakoch", napísal magazín.

V internej správe sa Lasseter ospravedlnil za "neželané" objatia či ďalšie prejavy, ktorými mohol "nejako prekročiť únosnú medzu".

"Oceňujeme Johnovu otvorenosť a úprimné ospravedlnenie a plne schvaľujeme jeho pracovné voľno," uviedol hovorca filmovej spoločnosti Walt Disney.

Lasseter, riadiaci pracovník, stál aj za hitmi filmového štúdia Walt Disney ako napríklad Na vlásku, Ralph Rozbi-to, Odvážna Vaiana: Legenda o konci sveta, či oscaroví víťazi Ľadové kráľovstvo (Frozen) a Zootropolis: Mesto zvierat.