Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Magazín

Značky obuvi odtajnili nové kolekcie. Dominuje retro štýl

Foto: ETIMEĒ

Spoločným menovateľom je návrat podpätkov, ktoré ženy milujú. Lodičky jari 2024 sú štýlové aj bez toho, aby v nich nohy trpeli.

Bratislava 4. apríla (OTS) - Máte už nové jarné topánky? Ak vás prvé slnečné dni ešte nepresvedčili vydať sa na prechádzku uličkami obchodných centier či prehľadávať e-shopy, možno tak urobíte po ochutnávke nových kolekcií módnych značiek, ktoré má v ponuke slovenský distribútor obuvi Robel. Jar 2024 hlási návrat ženského šarmu a demonštráciou sú v tomto období tak obľúbené lodičky. Dlhé roky bol synonymom zvodnosti model s úzkou špičkou a ihličkovým podpätkom, no túto sezónu sa ho z piedestálu pokúšajú zniesť páry s nádychom retro štýlu, ktoré do módy vracajú tvar topánky spred niekoľkých desaťročí. Prichádzajú v takých kreatívnych podobách, ako už dávno nie. Oblé i hranaté špičky sú zdobené elementmi inšpirovanými geometriou či kvetmi. Dominantným prvkom je pohodlný hranatý podpätok, ktorému dizajnéri momentálne s obľubou deformujú tvar do rôznych netypických podôb a zdobia ho metalickými či inými prvkami. Hravosť k jari skrátka patrí a vyzerá to tak, že tento rok splnia módne domy aj naše najdivokejšie predstavy.

Wonders

Španielska značka avizovala ako hlavné prvky novej kolekcie pohodlie a ženskosť. Prvé je výsledkom dokonalej práce s prémiovými kožami, druhé hovorí viac o dizajne. Prímorský temperament sa v tomto prípade nezaprie. Wonders miluje žiarivé farby! Z retro prvkov si okrem zmienených podpätkov zamilovali najmä zapínanie na priehlavku, ktoré už na jeseň vyvolalo v módnych kruhoch hotový ošiaľ, no svedčí aj lodičkám s otvorenou pätou. Highlightom južanskej ponuky sú na slovenskom e-shope krémové lodičky na platforme aj pohodlnejšia verzia tohto modelu v šťavnatej ružovej farbe.

Zdroj foto: ETIMEĒ

ETIMEĒ

Špecifický retro šarm je typickým prvkom všetkých kolekcií vlastnej značky spoločnosti Robel. Vznikla preto, aby splnila náročné požiadavky slovenských žien a o nič iné sa nesnaží ani v aktuálnej sezóne. Typický jarný model ETIMEĒ - kožené topánky so zaoblenou špičkou a otvorenou pätou prináša v niekoľkých pastelových odtieňoch, vždy však s dávkou elegancie a pohodlia v podobe širokého štvorcového podpätku.

Zdroj foto: ETIMEĒ

Tamaris

Značka známa tým, že pomocou detailov a ozdobných prvkov miluje pretvárať aj klasické modely do moderných podôb, tentokrát do bodky naplnila svoju víziu. Na trh prichádza s kolekciou čiernych a krémových lodičiek, z ktorých aspoň jeden pár by si do svojho šatníka vybrala každá žena. Tradičné modely pretvorila pomocou lesklej kože, platforiem či geometricky pôsobivých podpätkov na vskutku hypermoderné diela.

Zdroj foto: Tamaris

Výber z aktuálnej ponuky ďalších značiek, ako sú Guess, Högl, Epica či Liu Jo nájdete na www.robel.sk a v predajniach po celom Slovensku.