Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Na festivale v Českom Krumlove vystúpia Cigánski diabli i Lúčnica

Na archívnej snímke Cigánski diabli. Foto: propagandahouse.sk

Návštevníci sa môžu tešiť na vizuálne a laserové efekty.

Český Krumlov 19. júla (TASR) - Už v piatok 20. júla večer sa v Českom Krumlove začne 27. ročník Medzinárodného hudobného festivalu.

Organizátori pripravili tentoraz na úvodný večer v Letnej jazdiarni zámockej záhrady hudobno-obrazovú feériu Festive Overture. Vystúpia na nej viacerí domáci i zahraniční umelci, ktorí budú mať neskôr samostatné koncerty, vrátane violončelistu Jiřího Bártu, sopranistky Sooyeon Kim z Kórejskej republiky či interpretov muzikálových melódií Christiane Nollovej a Hugha Panara. Návštevníci sa môžu tešiť na vizuálne a laserové efekty a krásnu výpravu.

Počas prehliadky vystúpia na celkove 19 koncertoch okrem iných aj renomovaný poľský tenorista Piotr Beczala, sopranistka Sondra Radvanovská z USA známa z popredných operných scén, ale aj slovenský súbor Cigánski diabli alebo formácie Hradišťan či Schola Gregoriana Pragensis.

Vyplýva to z informácií na webovej stránke festivalu (http://festivalkrumlov.cz).

O záver prehliadky sa postarajú 11. augusta účinkujúci slávnostného večera venovaného 100. výročiu vzniku bývalého Československa, medzi ktorými nebudú chýbať napríklad Lúčnica či Čechomor.