Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Folklórny súbor Prameň získal z rezortu kultúry podporu na sústredenie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ladislav Vallach

Cieľom nášho projektu je trojdňové sústredenie členov súboru a príprava novej tanečnej, speváckej a hudobnej choreografie všetkých zložiek súboru, uviedol predseda MO MS Matúš Bystriansky.

Dolná Strehová 25. júna (TASR) - Miestny odbor Matice slovenskej (MO MS) v Dolnej Strehovej získal finančnú podporu 5000 eur z Fondu na podporu umenia Ministerstva kultúry (MK) SR na projekt s názvom Sústredenie Folklórneho súboru Prameň Dolná Strehová.

„Cieľom nášho projektu je trojdňové sústredenie členov súboru a príprava novej tanečnej, speváckej a hudobnej choreografie všetkých zložiek súboru," uviedol predseda MO MS Matúš Bystriansky. „Prostredníctvom sústredenia chceme tiež stmeliť kolektív súboru, ktorý v súčasnosti, spolu s príchodom nového vedenia, zažíva akýsi reštart, omladenie a nárast o nových členov," dodal.

MO MS bude na realizácii projektu spolupracovať s vedením obce Dolná Strehová a tiež s miestnou Komisiou kultúry a zachovania tradícií. Záštitu nad sústredením prevzala podpredsedníčka Výboru NR SR pre kultúru a médiá Natália Milanová (OĽaNO), ktorá je zároveň garantom projektu.

"V našom záujme je zahrnúť do sústredenia aj deti v novovznikajúcom detskom folklórnom súbore Pramienok, pre ktoré zároveň hľadáme sponzora na zabezpečenie dostatočnej krojovej výbavy," pripomenul organizačný vedúci súboru a zároveň starosta obce Dolná Strehová Ľuboslav Dobrocký.

Sústredenie sa uskutoční počas prázdnin v Dudinciach. FS Prameň by mal s novou choreografiou premiérovo vystúpiť v auguste na Hontianskej paráde v Hrušove a neskôr na Madáčovských dňoch v Dolnej Strehovej.