Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Nemecko nie je naklonené organizácii konferencie OSN o zmene klímy

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Berlín podľa slov štátneho tajomníka nemeckého ministerstva životného prostredia Jochena Flasbartha naznačil, že nie je k dispozícii pre podujatie takých rozmerov ako vlani.

Katovice 11. decembra (TASR) - Nemecko nie je príliš ochotné v roku 2019 hostiť medzinárodnú konferenciu OSN o zmene klímy po tom, ako svoju ponuku stiahla nastupujúca pravicová brazílska vláda. Informovala o tom v utorok agentúra AP.

Štátny tajomník nemeckého ministerstva životného prostredia Jochen Flasbarth odpovedal na otázky novinárov v rámci aktuálnej 24. Konferencie OSN o zmene klímy (COP 24) v poľských Katoviciach. Berlín podľa jeho slov svetovej organizácii naznačil, že "nie je k dispozícii pre podujatie takých rozmerov ako vlani". Odvolal sa taktiež na zvýšenie nákladov na organizáciu tohto podujatia.

Nemecké mesto Bonn, ktoré je sídlom sekretariátu Rámcového dohovoru OSN o zmene klímy, sa v roku 2017 zhostilo organizácie medzinárodnej klimatickej konferencie OSN namiesto Fidži.

Miesto rokovaní pre niekoľko desaťtisícov účastníkov by malo rotovať medzi jednotlivými regiónmi sveta. Nasledujúci rok by ním mala byť niektorá krajina z latinskoamerickej alebo karibskej oblasti. O ponuke ešte stále uvažujú Čile, Kostarika, Guatemala, Jamajka i Barbados.