Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia

Stavebný úrad zrušil územné rozhodnutie k oprave mosta v Trenčíne

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Podľa riaditeľa Regionálneho úradu pre územné plánovania v Trenčíne Miloša Mičegu dôvodom zrušenia územného rozhodnutia mesta Trenčín boli závažné pochybenia.

Trenčín 3. mája (TASR) - Regionálny úrad pre územné plánovanie a výstavbu SR Trenčín zrušil územné rozhodnutie mesta Trenčín k pripravovanej oprave cestného mosta v Trenčíne. Vrátil ho na nové prerokovanie a rozhodnutie. Informoval o tom hovorca Úradu pre územné plánovanie a výstavbu SR Pavel Machava.

Podľa riaditeľa Regionálneho úradu pre územné plánovania v Trenčíne Miloša Mičegu dôvodom zrušenia územného rozhodnutia mesta Trenčín boli závažné pochybenia, ktoré v odvolacom konaní zistil regionálny úrad.

"Išlo najmä o porušenie práv účastníka, ktorý sa odvolal proti rozhodnutiu a o jeho námietkach stavebný úrad náležite nerozhodol. Vec sa tak vracia späť na stavebný úrad na opätovné prerokovanie. Vzhľadom na to, že naším cieľom je napomôcť zrýchleniu stavebného konania, budeme pripravení metodicky pomôcť stavebnému úradu, aby sa pochybenia v ďalšom konaní čo najskôr napravili," uviedol Mičega.

Regionálne úrady pre územné plánovanie a výstavbu boli zriadené 1. apríla tohto roku v rámci reformy stavebnej legislatívy. Ich cieľom je zrýchlenie a zefektívnenie stavebného konania a tiež kontrola rozhodovania stavebných úradov v súlade so zákonom.