Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

V Skalici si koncertom pripomenú Mariána Vargu

Na archívnej snímke je zosnulý hudobný skladateľ Marián Varga. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Ako informovala Spoločnosť Mariána Vargu (SMV), koncert sa odohrá presne v deň nedožitých 71. narodenín umelca.

Skalica 20. januára (TASR) – Mesto Skalica sa pripravuje na koncert Marián Varga 70+1, ktorý sa uskutoční 29. januára v Jezuitskom kostole sv. Františka Xaverského.

Ako informovala Spoločnosť Mariána Vargu (SMV), koncert sa odohrá presne v deň nedožitých 71. narodenín umelca. Spoločnosť vznikla v závere uplynulého roka a jej členmi sú umelci, priatelia a spolupracovníci, s ktorými mal hudobník blízky vzťah.

"Marián svojou tvorbou a interpretáciou veľkou mierou ovplyvnil nielen slovenskú, ale aj českú hudbu. Prizvali sme umelcov rôznych generácií a širokej hudobnej orientácie, v podaní ktorých budú znieť Mariánove diela. Týmto i ďalšími koncertmi mu chceme vzdať hold a niesť ďalej jeho umelecký odkaz," uviedol organizátor koncertu a podpredseda SMV Ladislav Snopko.

Na podujatí sa predstavia Iva Bittová (spev, husle), Jozef Lupták (violončelo), Michal Kaščák (spev), Vladislav Šarišský (hammond, klavír), aranžmány Július Fujak a Teória otrasu, Jakub Kudláč, Pjoni, sláčikové kvarteto Convergence Quartet a ďalší umelci.