Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

V ruskom Zabajkalskom kraji vypukli požiare, hlásia zranených

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Požiare zasiahli 14 dedín a miest. V 11 z nich požiare uhasili, vo zvyšných zabránili jeho šíreniu. Plamene však stihli zničiť 152 budov, z toho 98 obytných.

Moskva 20. apríla (TASR) - Sedemnásť ľudí utrpelo zranenia pri požiaroch, ktoré vypukli v ruskom Zabajkalskom kraji na juhovýchode Sibíri, informovala v sobotu agentúra TASS s odvolaním sa na ministerstvo pre mimoriadne situácie.

"Zranenia utrpelo 17 ľudí, osem z nich hospitalizovali, 108 obyvateľov bolo evakuovaných, 83 z nich zostalo v núdzových prístreškoch," uviedlo ministerstvo.

Podľa neho požiare zasiahli 14 dedín a miest. V 11 z nich požiare uhasili, vo zvyšných zabránili jeho šíreniu. Plamene však stihli zničiť 152 budov, z toho 98 obytných.

S plameňmi bojovalo vyše 300 ľudí s 54 kusmi techniky. Do postihnutých oblastí úrady vyslali aj hasičské obojživelné lietadlá Be-200.

Ministerstvo pripisuje požiare nepriaznivému počasiu - silnému vetru a náhlemu, neprirodzenému otepleniu v čase, keď boli jazerá a rieky stále pokryté ľadom. V súčasnosti vietor ustupuje a vzduch sa ochladzuje.