Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia

Slovenky odštartovali v Šamoríne prípravu na Zlatú Európsku ligu

Na archívnej snímke Michal Mašek. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Z nominovaných trénerovi chýbali na zraze len Zuzana Šepeľová, ktorá sa k družstvu pripojí v sobotu, a kapitánka Karin Palgutová. Tá by sa mala v príprave objaviť na konci budúceho týždňa.

Šamorín 3. mája (TASR) - Slovenské volejbalistky odštartovali v piatok v Šamoríne prípravu na tohtoročnú Zlatú Európsku ligu (ZEL). V nej odohrajú spolu tri turnaje - prvý v chorvátskom Osijeku, druhý v rakúskom Schwechate a tretí v bratislavskej GOPASS ARÉNE. Podujatie sa pre nich začne 18. mája.

"Budú to štyri rýchle týždne. Pri prvom stretnutí s trénermi sme si pozreli plán a veľa tréningov do neho nenapasujeme. Budeme musieť byť intenzívni a efektívni. Na poslednú chvíľu sme museli riešiť aj zmenu v nominácii, keďže nám vypadla nahrávačka Barbora Koseková, smečiarka Nikola Radosová, ale aj Mária Žernovičová, ktoré sú zranené. Tie, ktoré tu máme, dokážeme s nimi vytvoriť dobrú pracovnú skupinu a verím, že budeme konkurencieschopní," povedal tréner Michal Mašek pre portál svf.sk.

Z nominovaných trénerovi chýbali na zraze len Zuzana Šepeľová, ktorá sa k družstvu pripojí v sobotu, a kapitánka Karin Palgutová. Tá by sa mala v príprave objaviť na konci budúceho týždňa. "Je ťažké dopredu si stanoviť konkrétny cieľ, keďže tento rok sa bude hrať Zlatá Európska liga novým systémom a na každom turnaji nastúpime proti inému súperovi. Určite by sme radi postúpili do Final Four, ale okrem Češiek, ktoré majú istú účasť, naň postúpia len tri tímy. Bude to veľmi náročné. Pre nás bude dôležité, aby sme rástli od zápasu k zápasu, ukázali svoju silu. Pokiaľ bude v ktoromkoľvek zápase, tak sa ju pokúsime využiť a vyhrať. Na domácom turnaji budeme mať zaujímavých súperov (Švédsko, Slovinsko - pozn.). Po dlhšom čase sa predstavíme v Bratislave, tak veríme, že sa na nás príde pozrieť čo najviac ľudí. Bude to posledný turnaj, tak verím, že budeme mať najvyššiu formu a ľuďom ukážeme dobrý volejbal," zdôraznil Mašek.



Nominácia SR na Zlatú Európsku ligu:

Nahrávačky: Lucia Sedláčková (Volley project UKF Nitra), Anna Kohútová (VKP Bratislava)

Smečiarky: Karin Palgutová (Levallois Paris St. Cloud/Fr.), Karolína Fričová (Vasas Budapešť/Maď.), Zuzana Šepeľová (Capital at Work BÁO Tchalou Volley/Bel.), Lucia Herdová (Dukla Liberec/ČR), Simona Jelínková (VK KP Brno/ČR), Nina Dreisigová (MVK Poltár/VKP Bratislava)

Univerzálka: Karin Šunderlíková (VK Prostějov/ČR)

Blokárky: Katarína Körmendyová, Tereza Hrušecká (obe VK KP Brno/ČR), Ema Smiešková (VKP Bratislava), Nina Boledovičová (Florida Southwestern College/USA)

Liberky: Skarleta Jančová (CSM Constanta/Rum.), Ema Magdinová (Slávia Kooperativa EUBA), Zuzana Justhová (Volley project UKF Nitra)

Náhradníčky: Barbora Truchlá (HIT UCM Trnava/Projekt RD SVF), Deana Valentová (Projekt RD SVF/Volley project UKF Nitra), Marína Siládiová (Projekt RD SVF/Slávia UK Bratislava)

Realizačný tím: Michal Mašek (hlavný tréner), Bartlomiej Bartodziejski, Michal Matušov (asistenti trénera), Artur Plonka (kondičný tréner), Radoslaw Kolanski (fyzioterapeut), Ján Uhlárik (tímový manažér), Daniel Bruch (skaut)





Program SR v Zlatej Európskej lige

1. turnaj - Osijek (Chorv.):

18. mája: Slovensko - Azerbajdžan

19. mája: Slovensko - Chorvátsko

2. turnaj - Schwechat (Rak.):

24. mája: Slovensko - Rakúsko

25. mája: Slovensko - Ukrajina

3. turnaj - Bratislava (SR):

31. mája: Slovensko - Švédsko

2. júna: Slovensko - Slovinsko