Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

Ekblad prekonal klubový rekord Švehlu, Riemsdyk odohral 1000. duel

Na archívnej snímke Aaron Ekblad (5). Foto: TASR/AP

Ekblad si pripísal asistenciu pri góle Sama Reinharta, ktorý osem sekúnd pred koncom duelu potvrdil strelou do prázdnej bránky víťazstvo Floridy na ľade New Jersey 5:3.

New York 6. marca (TASR) - Kanadský hokejista Aaron Ekblad z Floridy vytvoril nový klubový rekord v počte asistencií obrancu v zámorskej NHL. Dvadsaťosemročný bek ich má 230, o jednu viac ako získal v drese Panthers bývalý slovenský reprezentant Róbert Švehla.

Ekblad si pripísal asistenciu pri góle Sama Reinharta, ktorý osem sekúnd pred koncom duelu potvrdil strelou do prázdnej bránky víťazstvo Floridy na ľade New Jersey 5:3. "Nasledujem kroky svojho kapitána (pozn.: Aleksandra Barkova), ktorý to robí každý večer. Bolo to zábavných 10 rokov na Floride a milujem to tu. Som veľmi hrdý, že môžem hrať za tento tím a myslím si, že to ukazujem každý večer. Samozrejme, je to skvelý pocit, ale je ešte na čom pracovať," uviedol obranca podľa nhl.com.

Panthers sa v tejto sezóne darí, keď zvíťazili v šiestom stretnutí v rade. Zároveň sa stali prvým tímom, ktorý v tejto sezóne dosiahol 90 bodov a kraľujú celej súťaži. "Každý duel máme herný plán a chlapci ho plnia. Musíme sa len uistiť, že v tom budeme pokračovať," povedal dvojgólový Nick Cousins.

Tridsaťštyriročný krídelník James van Riemsdyk nastúpil na jubilejný 1000. zápas v základnej časti profiligy. Útočník Bostonu sa však nepotešil z triumfu, keď Bruins prehrali s Edmontonom 1:2 po predĺžení. Stal sa ôsmym členom draftu z roku 2007, ktorý dosiahol tento míľnik. Ďalšími sú Patrick Kane (1210), David Perron (1110), Jamie Benn (1094), Jakub Voráček (1058), Sam Gagner (1042), Wayne Simmonds (1037) a Lars Eller (1014). Boston ho ocení pred duelom proti Philadelphii (v noci na nedeľu 17. marca). Práve Flyers ho draftovali v prvom kole z celkovo druhé miesta a za Philadelphiu odohral osem sezón. Riemsdyk strávil šesť ročníkov v drese Toronta. Má na svojom konte 629 bodov (311+318).

Veľký večer má za sebou aj Wyatt Johnston z Dallasu. Center sa stal hrdinom Stars v stretnutí na ľade Sharks, keď pomohol k obratu z 3:6 na 7:6 pp celkovo piatimi bodmi. Stal sa najmladším hráčom (20 rokov, 296 dní) v histórii Stars/Minnesota North Stars, ktorému sa podarilo získať päť bodov v zápase. V stretnutí si pripísal aj ďalší míľnik, keďže zaznamenal prvý hetrik v kariére.

Darí sa aj jeho spoluhráčovi Loganovi Stankovenovi, ktorý strelil v prvých šiestich zápasoch NHL päť gólov a zaznamenal osem bodov. "Je príjemné získať dva body. Už ale nechceme hrať takto. Myslím si, že to nie je ten typ hokeja, ktorý povedie do play off," uviedol Stankoven, ktorý mal v stretnutí bilanciu 2+2. Dvadsaťjedenročný útočník prišiel z farmárskeho tímu Texas Stars do prvého mužstva len 24. februára, v nižšej AHL je druhý v produktivite s 58 bodmi (24+34).