Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Americké hviezdy NHL odohrali charitatívny zápas na počesť Johannsona

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Johannson náhle zomrel v januári vo veku 53 rokov na zlyhanie srdca. Výťažok z duelu poputuje na konto Johannsonovej dvojročnej dcéry a rozvoja mládežníckeho hokeja.

Plymouth 27. augusta (TASR) - Viaceré americké hviezdy zámorskej hokejovej NHL odohrali charitatívny zápas na počesť bývalého funkcionára národnej federácie USA Hockey a generálneho manažéra reprezentácie Jima Johannsona, ktorý v januári náhle zomrel vo veku 53 rokov na zlyhanie srdca. Výťažok z duelu poputuje na konto Johannsonovej dvojročnej dcéry a rozvoja mládežníckeho hokeja.

Korčule si obuli medzi inými hviezdami aj Auston Matthews, či Patrick Kane, "Modrí" vyhrali nad "Bielymi" 14:9. "S Jimom som mal vrelý vzťah. Bol dobrý ku mne aj k mojej rodine. Dal mi šancu hrať za tím USA," povedal podľa agentúry AP Matthews, ktorý pôsobil v mládežníckych reprezentáciách, kým si ho z 1. miesta draftu vybralo Toronto Maple Leafs. V exhibičnom zápase v meste Plymouth pred viac ako 3000 divákmi si zahral aj Dylan Larkin, ktorý si zobral na starosť organizáciu príchodu hráčov.

"Chalani sa zobrali a prišli. Stačilo mi len napísať pár správ," povedal center Detroitu Red Wings. Johannson náhle skonal počas spánku vo svojom domove v Colorado Springs. Zomrel necelé tri týždne pred začiatkom zimných olympijských hier 2018 v juhokórejskom Pjongčangu. "Chcelo sa mi plakať, stále tomu nemôžem uveriť. Bolo smutné vidieť jeho manželku a dcéru osamotené," dodal útočník Zach Parise, ktorý pôsobí v Minnesote Wild.