Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Budaj sa sťahuje z Montrealu do Winnipegu, tandem vytvorí s Pavelcom

Peter Budaj Foto: TASR/AP

Slovenský brankár doplatil na pretlak kvalitných brankárov v tíme Canadiens.

Montreal 5. októbra (TASR) - Slovenský brankár Peter Budaj mení v rámci NHL dres. Montreal Canadiens ho v nedeľu poslali spolu s útočníkom Patrickom Hollandom do tímu Winnipeg Jets, opačným smerom putuje krídelník Eric Tangradi. Informoval o tom portál TSN.

Budaj v Montreale pôsobil od sezóny 2011/2012, ale napokon doplatil na pretlak kvalitných brankárov v tíme Canadiens. Jasnou jednotkou "Habs" je Carey Price, slovenský brankár bol v uplynulých troch rokoch jeho dvojkou. O tento post však prišiel v minulej sezóne v play off, keď pri zranení Pricea dostal medzi žrďami šancu talentovaný Dustin Tokarski. Canadiens sa rozhodli pred novou sezónou vsadiť práve na túto dvojicu a Budaja sa rozhodli vytrejdovať. Vo Winnipegu by mal tvoriť tandem s Čechom Ondřejom Pavelcom.

Tridsaťdvaročný banskobystrický odchovanec má za sebou deväť sezón v NHL, prvých šesť odchytal v Colorade a uplynulé tri strávil ako náhradník v Montreale. V 296 zápasoch základnej časti dosiahol 124 víťazstiev s priemerom 2,76 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosťou zákrokov 90,3 percenta, v play off pridal ďalších sedem štartov. V minulom ročníku dostal šancu dokopy v 25 dueloch, v ktorých priviedol Canadiens k desiatim výhram, zaznamenal úspešnosť 90,9 percenta a gólový priemer 2,51.

Brankár Ondřej Pavelec ( Winnipeg Jets)
Foto: TASR/AP