Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia NHL

Klub NHL Anaheim predĺžil kontrakt s Keslerom o ďalších šesť rokov

Ryan Kesler z Anaheimu Ducks strieľa víťazný gól brankárovi Los Angeles Jonathanovi Quickovi počas zápasu zámorskej NHL proti Los Angeles Kings, archívne foto Foto: TASR/AP

Američanovi Keslerovi by na konci budúcej sezóne vypršal súčasný šesťročný kontrakt.

Anaheim 15. júla (TASR) - Klub zámorskej NHL Anaheim Ducks predĺžil v stredu kontrakt s americkým hokejistom Ryanom Keslerom o ďalších šesť rokov. Nová zmluva mu tak vyprší až po sezóne 2021/2022.

Ako uvádza oficiálny web profiligy, bližšie finančné podrobnosti nie sú známe. Podľa informácií Erica Stephensa z okresného registra by však celková výška kontraktu mala dosiahnuť 41,25 milióna dolárov, teda v priemere približne 6,875 milióna na rok.

Tridsaťročnému Keslerovi by na konci budúcej sezóne vypršal súčasný šesťročný kontrakt, ktorý v klube má. V uplynulom ročníku odohral 81 duelov v základnej časti s bilanciou 20 gólov a 27 asistencií, v play off pridal ďalších 16 stretnutí so ziskom 13 kanadských bodov (7+6). Skúseného útočníka draftoval v roku 2003 z 23. miesta Vancouver, v ktorého drese strávil úvodnú dekádu svojej kariéry. Dosiaľ odohral v NHL 736 duelov s bilanciou 202 gólov a 238 asistencií.