Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia NHL

Lamoriello sa stal novým generálnym manažérom Toronta

Legendy svetového hokeja zľava Brett Hull, Lou Lamoriello, Brian Leetch, Luc Robitaille a Steve Yzerman, archívne foto. Foto: TASR/AP

Krátko viedol Devils aj v pozícii hlavného trénera. Teraz sa sťahuje do jedného z najslávnejších klubov v histórii NHL a bude sa snažiť o jeho návrat na výslnie.

Toronto 24. júla (TASR) - Lou Lamoriello rezignoval na post prezidenta New Jersey Devils a zamieril do Toronta Maple Leafs, kde sa stal v poradí šestnástym generálnym manažérom kanadského klubu v histórii. Informovala o tom oficiálna webstránka zámorskej hokejovej NHL.

Sedemdesiatdvaročný funkcionár skončil v organizácii "diablov" po málo vídaných 28 sezónach, už pred mesiacom a pol opustil v New Jersey post generálneho manažéra. Krátko viedol Devils aj v pozícii hlavného trénera. Teraz sa sťahuje do jedného z najslávnejších klubov v histórii NHL a bude sa snažiť o jeho návrat na výslnie. Maple Leafs za uplynulých desať sezón postúpili do play off iba raz.

"Pre mňa a i pre všetkých z nás je to niečo ako homerun. Lou je spojený s víťazstvami. Je to niekto, kto na sebe drel každý deň, aby bol ešte lepší a niekam sa posunul. Je to skúsený chlap, stále zanietený pre hokej, ktorý miluje," vyjadril sa pre nhl.com na adresu Lamoriella tréner Mike Babcock, ktorý je takisto novou torontskou tvárou. Od roku 2005 viedol Detroit.

Lamoriello je od roku 2012 členom Siene slávy NHL. Počas svojho pôsobenia v New Jersey zostavil tímy, ktoré vyhrali trikrát Stanleyho pohár (1995, 2000 a 2003). Teraz sa stal súčasťou kompletnej prestavby Maple Leafs, ktorá sa dotkla aj vedenia klubu. V sezóne 2015/2016 budú v organizácii "javorových listov" pôsobiť aj dvaja slovenskí hokejisti - obranca Martin Marinčin a útočník Richard Pánik.