Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Meszároša mrzí, že vypadli Flyers, v jeho Bostone by rád hral viac

Andrej Meszároš, archívne foto Foto: TASR

Slovenský obranca, ktorý v základnej časti odohral za Bruins 14 zápasov s bilanciou 2+3. V play off nebodoval.

Boston 2. mája (TASR) - Slovenského hokejového obrancu Andreja Meszároša mrzí, že jeho bývalý tím Philadelphia Flyers vypadol v b bojoch o Stanleyho pohár v sedemzápasovej sérii s New Yorkom Rangers. Tiež nie je úplne spokojný, že za Boston Bruins odohral len dva zápasy v tohtoročnej play off, ale teší ho, že jeho tím je stále v hre o trofej.

"V play off chce každý hrať čo najdlhšie a nikto netúži po konci sezóny. Verím, že sa udržíme v hre čo najdlhšie," povedal pre tauntongazette.com 28-ročný Meszároš, ktorý prišiel do Bostonu výmenou z Philadelphie 5. marca. V tíme "letcov" odohral takmer štyri plné sezóny a vypadnutie jeho bývalého tímu vo štvrťfinále Východnej konferencie ho preto mrzí. "V tíme Flyers mám veľa kamarátov a známych a preto som im želal, aby postúpili. Hrali dobre v celej sérii, ale siedmy zápas je lotériou a žiaľ im to nevyšlo," dodal Meszároš.

Slovenský obranca zatiaľ odohral vo vyraďovacích bojoch len prvý a druhý zápas štvrťfinálovej série s Detroitom Red Wings, keď zaskakoval za chorého Matta Bartkowského. V ďalších dueloch sa do zostavy Claudea Julienea nezmestil a bol len zdravým náhradníkom. "Keď sa darí, tak tréner nemá dôvod meniť zostavu. Šancu dostanete len, keď sa niečo stane. Ja však dúfam, že sa nič nestane. Určite by som rád hral, ale hokej je tímová hra, chalanom prajem a držím palce. Samozrejme stále tvrdo trénujem a som pripravený, keď ma tréner zaradí do zostavy," dodal Meszároš, ktorý v základnej časti odohral za Bruins 14 zápasov s bilanciou 2+3. V play off nebodoval. Boston v prvom zápase semifinále Východnej konferencie prehral s Montrealom Canadiens 3:4 po dvojnásobnom predĺžení.