Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia NHL

NHL: Carolina zvíťazila nad Dallasom, čistý hetrik Teräväinena

Na snímke hráči Hurricanes -Teuvo Teravainen, Jordan Staal (11) a Elias Lindholm (28) sa tešia zo skórovania počas tretej tretiny zápasu NHL proti Dallas Stars,14. novembra 2017. Foto: TASR/AP

Na triumfe Hurricanes mal hlavný podiel prvý útok vedený Jordanom Staalom s fínskymi krídlami Sebastianom Ahom a Teuvom Teräväinenom, ktorý sa postaral o štyri góly domáceho tímu.


New York 14. novembra (TASR) - Hokejisti Caroliny zvíťazili v noci na utorok v zámorskej NHL nad Dallasom Stars presvedčivo 5:1. Na triumfe Hurricanes mal hlavný podiel prvý útok vedený Jordanom Staalom s fínskymi krídlami Sebastianom Ahom a Teuvom Teräväinenom, ktorý sa postaral o štyri góly domáceho tímu.

Teräväinen strelil v tretej tretine v priebehu siedmich minút a piatich sekúnd čistý hetrik, okrem toho si pripísal aj jednu asistenciu. V 43. minúte prvýkrát prekonal Bena Bishopa, ktorý mal zakrytý výhľad, príklepom k vzdialenejšej žŕdke, o štyri minúty neskôr po rýchlom brejku prekvapil súperovho brankára strelou, ktorú tečoval John Klingberg. Hetrik zavŕšil v 47. minúte, keď po prihrávke Staala bez prípravy prepálil Bishopa a zvýšil už na 4:1. "Teuvo má schopnosti a zručnosti na to, aby strieľal veľa gólov. Potrebuje však viac atakovať bránku. Mal by mať nabrať viac kanonierskej mentality. Vždy, keď sa dostane do dobrej pozície, chce ako bývalý center radšej niekomu prihrať," povedal o hrdinovi večera tréner "hurikánov" Bill Peters.

Pre 23-ročného útočníka to bol prvý trojgólový zápas v profiligovej kariére. Niekdajší hráč Chicaga sa dostáva do skvelej formy, v uplynulých deviatich súbojoch nazbieral 11 bodov. "Sú dni, keď viem zahrať ešte lepšie. Snažím sa čo najviac hýbať nohami, viem, že vtedy sa mi najviac darí," vyznal sa Teräväinen pre nhl.com. Jeho krajan Aho zaznamenal tri body (1+2), Staal sa blysol štyrmi asistenciami a štyrmi bodmi si vylepšil kariérne maximum. Hurricanes vybojovali tretiu výhru z uplynulých štyroch zápasov a bodovali v piatom dueli v rade.

Hráči Calgary zdolali doma St. Louis 7:4, keď takisto rozhodli o svojom triumfe až v 3. tretine, ktorú vyhrali 5:2. Flames nasmeroval k víťazstvu útok Jaromíra Jágra, Mark Jankowski zaznamenal dva góly a asistenciu, jeden bod za asistenciu si pripísal aj český veterán. Duel nedochytal brankár "plameňov" Mike Smith, ktorý pre nešpecifikované zranenie prepustil po prvej tretine miesto medzi žŕdkami Eddiemu Läckovi. Blues len druhýkrát v sezóne prehrali dva zápasy po sebe.


NHL - sumáre:



CAROLINA HURRICANES - DALLAS STARS 5:1 (1:0, 0:1, 4:0)

Góly:

9. Aho (Staal, Teräväinen),
43. Teräväinen (Staal, Aho),
47. Teräväinen (Slavin, Staal),
50. Teräväinen (Staal, Aho),
60. Skinner (van Riemsdyk, Lindholm) – 29. Radulov (Seguin, Benn).
Brankári: Darling - Bishop, strely na bránku: 28:26,
7968 divákov.

CALGARY FLAMES - ST. LOUIS BLUES 7:4 (2:2, 0:0, 5:2)

Góly:
5. Jankowski (Tkachuk),
14. Jankowski (Jágr, Bennett),
46. Bennett (Jankowski),
53. Ferland (Gaudreau, Brodie),
55. Versteeg (Brouwer, Lazar),
58. Gaudreau (Giordano),
59. Frolík (Tkachuk, Backlund) – 4. Tarasenko (Parayko, Šťastný),
17. Schwartz (Steen, Schenn),
52. Steen (Šťastný, Edmundson),
53. Tarasenko (Schwartz, Schenn).
Brankári: Smith (21. Läck) - Allen,
strely na bránku: 37:24,
18.519 divákov.