Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia NHL

Cehlárik zažije tohtosezónnu premiéru v prvom útoku Bostonu

Peter Cehlárik. Foto: TASR/AP

Na ľade Anaheimu Ducks by mal nastúpiť v elitnej formácii s Davidom Pastrňákom a Patriceom Bergeronom.

Boston 15. novembra (TASR) - Slovenský hokejista Bostonu Bruins Peter Cehlárik zažije v noci na štvrtok premiéru v prebiehajúcom ročníku NHL. Na ľade Anaheimu Ducks by mal nastúpiť v elitnej formácii s Davidom Pastrňákom a Patriceom Bergeronom.

Tréner "medveďov" Bruce Cassidy nemôže počítať v najbližších zápasoch so zranenými Bradom Marchandom ani Andersom Bjorkom. Práve ich problémy otvorili Cehlárikovi cestu do prvého mužstva. "Strata Marchanda je pre nás veľká. Premýšľali sme, ako ho nahradiť, nebojíme sa dať na jeho miesto mladého hráča," povedal Cassidy pre denník Boston Globe a dodal: "Cehlárik hral už minulý rok s Krejčím a Pastrňákom a počínal si dobre. Všetci sa dobre dopĺňali, takže Peter by mohol byť vhodný aj na Bradove miesto. Na tréningu urobil dobrú prácu."

Cehlárik v doterajšom priebehu sezóny AHL nazbieral v drese Providence Bruins šesť bodov (3+3). Nahradiť Marchanda nebude jednoduché, na spoluprácu s Bergeronom sa však teší. "Patrice je úžasný hráč. Sledoval som jeho hru odmalička. Budem sa snažiť čo najviac," povedal slovenský hokejista.

Spoločne s Cehlárikom stiahol Boston z farmy aj ďalšieho útočníka Kennyho Agostina.