Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: Filip Forsberg bude Nashvillu chýbať 4 až 6 týždňov

Filip Forsberg, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Švédsky útočník sa zranil vo štvrtkovom zápase s Arizonou Coyotes (0:3).

Nashville 2. decembra (TASR) - Najproduktívnejší hráč Nashvillu Predators Filip Forsberg bude pre zranenie hornej časti tela chýbať svojmu tímu v zámorskej hokejovej NHL štyri až šesť týždňov. Švédsky útočník sa zranil vo štvrtkovom zápase s Arizonou Coyotes (0:3).

Forsberg už nenastúpil za Predators v zápase v noci na nedeľu proti Chicagu Blackhawks, ktorý Nashville vyhral 5:2. Okrem Forsberga sú medzi zranenými aj ďalší útočníci Viktor Arvidsson a Kyle Turris a obranca P.K. Subban. "Je to súčasť hry. Sú to pre nás veľké oslabenia, ale musíme sa s tým vyrovnať," povedal pre nhl.com tréner "predátorov" Peter Laviolette.

Šancu pri Forsbergovom zranení dostal fínsky útočník Eeli Tolvanen, ktorého klub povolal pred zápasom s Chicagom z farmy v Milwaukee (AHL). Devätnásťročný krídelník strelil vo svojom prvom zápase s NHL v tejto sezóne a štvrtom celkovo svoj premiérový gól v kariére NHL a pridal aj asistenciu. V NHL debutoval aj Anthony Richard.

Forsberg strelil v tejto sezóne v 26 zápasoch 14 gólov a nazbieral 22 bodov. V minulej sezóne mal presne bod na zápas, v 64 vystúpeniach skóroval 26-krát a pridal 39 asistencií.