Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: Jeřábek sa dohodol na ročnej zmluve s Edmontonom

Na snímke vľavo český hokejista Jakub Jeřábek. Foto: TASR/AP

Dvadsaťsedemročný Jeřábek debutoval v minulej sezóne v profilige v tíme Montrealu a v druhej polovici februára zamieril do mužstva neskoršieho šampióna Washingtonu.

Edmonton 21. augusta (TASR) - Český hokejový obranca Jakub Jeřábek bude v nasledujúcom ročníku obliekať dres klubu NHL Edmonton Oilers, s ktorým sa dohodol na ročnej jednocestnej zmluve. "Olejári" finančné podmienky kontraktu nezverejnili.

Dvadsaťsedemročný Jeřábek debutoval v minulej sezóne v profilige v tíme Montrealu a v druhej polovici februára zamieril do mužstva neskoršieho šampióna Washingtonu. Za Capitals však neodohral dostatočný počet zápasov, aby mohol dostať majstrovský prsteň a aby mohlo byť jeho meno vyryté na Stanleyho pohári. Za Washington nastúpil v základnej časti v 11 dueloch, pričom nazbieral štyri body (2+2), v play off dostal šancu len v prvých dvoch stretnutiach (0+1). Účastník dvoch MS pôsobil v minulosti v Plzni i v KHL, kde hral za Viťaz Podoľsk.

Oilers sa musia v úvode sezóny zaobísť bez slovenského obrancu Andreja Sekeru. Ten si počas prípravy nešťastne roztrhol Achillovu šľachu a musel sa podrobiť operácii, po ktorej ho čaká niekoľkomesačná rehabilitácia. V Edmontone veria, že Jeřábek by mohol pomôcť zaceliť dieru v defenzíve, ktorá vznikla zranením Sekeru. "Je pravda, že Oilers hľadali podobný typ obrancu. Kuba je ofenzívny bek s držaním hokejky naľavo. Veríme, že by mu angažmán u Oilers mohol vyhovovať. Mieri do útočne ladeného tímu s veľkou perspektívou," uviedol pre portál hokej.cz Michal Sivek zo spoločnosti Eurohockey Services, ktorá Jeřábka zastupuje.

Calgary získalo z Montrealu útočníka Rychela


Klub NHL Calgary Flames získal z Montrealu Canadiens amerického hokejistu Kerbyho Rychela výmenou za iného útočníka Huntera Shinkaruka. Následne Rychel podpísal s novým zamestnávateľom ročný dvojcestný kontrakt, ktorý mu na profiligovej úrovni zaručí plat 650.000 dolárov. Obaja krídelníci boli v minulosti drafovaní v 1. kole, ale zatiaľ sa v NHL výraznejšie nepresadili.

Dvadsaťtriročného Rychela si vybral v roku 2013 z celkového 19. miesta Columbus, za Blue Jackets a v minulej sezóne za Montreal odohral v najslávnejšej lige sveta dokopy iba 41 zápasov, v ktorých si pripísal 14 bodov za tri góly a 11 asistencií. Väčšinu doterajšej kariéry strávil v nižšej súťaži AHL. Podobné konštatovanie platí aj o jeho vrstovníkovi Shinkarukovi, ktorého pred piatimi rokmi draftoval z 24. miesta tím Vancouver Canucks. Rodák z Calgary nastúpil v NHL zatiaľ v dresoch Canucks a Flames na 15 stretnutí, v ktorých zaznamenal dva góly a dve asistencie. Informáciu priniesol portál tsn.ca.