Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

NHL: Jurčo bude chýbať Edmontonu v prvom zápase proti Vancouveru

Slovenský hokejista Tomáš Jurčo (vľavo) v drese Edmontonu. Foto: TASR/AP

Jurčo prišiel do Edmontonu v lete ako voľný hráč, s kanadským klubom podpísal ročný jednocestný kontrakt na 750.000 dolárov.

Edmonton 2. októbra (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Jurčo zo zdravotných dôvodov nebude Edmontonu k dispozícii na úvodný zápas novej sezóny NHL doma proti Vancouveru (v noci na štvrtok o 4.00 SELČ). Oilers na svojom twitterovom profile oznámili, že 26-ročný útočník podstúpi nešpecifikovanú lekársku procedúru, pre ktorú nebude môcť nastúpiť proti Canucks.

Jurčo prišiel do Edmontonu v lete ako voľný hráč, s kanadským klubom podpísal ročný jednocestný kontrakt na 750.000 dolárov. V septembri zažil vydarený prípravný kemp, keď v štyroch zápasoch v drese Oilers nazbieral päť bodov (3+2). Na trénera Davea Tippetta tak zapôsobil, že ho plánoval v prvom súboji súťažného ročníka postaviť do prvej útočnej formácie ku kapitánovi Connorovi McDavidovi a Jamesovi Nealovi, teraz však bude musieť útoky poprehadzovať. Zatiaľ nie je známe, ako dlho bude musieť slovenský krídelník pauzovať.