Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

NHL: Ničuškin sa vracia z KHL do Dallasu

Na archívnej snímke Valerij Ničuškin. Foto: TASR/AP

Podľa portálu r-sport.ru sa už 23-ročný krídelník dohodol s vedením texaského tímu na dvojročnej zmluve, tú však môžu oficiálne zverejniť až 1. júla.

Dallas 9. júna (TASR) - Po dvoch rokoch strávených v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) je ruský útočník Valerij Ničuškin pripravený vrátiť sa späť do klubu NHL Dallas Stars. Podľa portálu r-sport.ru sa už 23-ročný krídelník dohodol s vedením texaského tímu na dvojročnej zmluve, tú však môžu oficiálne zverejniť až 1. júla.

Hráčov agent Mark Gandler už v máji povedal, že sa Ničuškin chce vrátiť za oceán a očakával, že sa obe strany dohodnú na novom kontrakte. Generálny manažér Stars Jim Nill ešte minulý rok uviedol, že očakáva návrat ruského reprezentanta po tom, čo mu vyprší dvojročná zmluva s CSKA Moskva. Dokonca si ho chránil na rozširovacom drafte.

Ničuškina si Dallas vybral pred piatimi rokmi vo vstupnom drafte z celkového 10. miesta. Za "hviezdy" odohral v rokoch 2013-2016 dokopy 166 zápasov, v ktorých si pripísal 64 bodov za 23 gólov a 41 asistencií.