Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

NHL: Ottawa vymenila obrancu Widemana do Edmontonu

Chris Wideman (vľavo), archívna snímka. Foto: TASR/AP

Wideman strávil v Ottawe celú svoju doterajšiu profiligovú kariéru, klub ho v roku 2009 draftoval zo 100. miesta.

Ottawa 23. novembra (TASR) - Vedenie klubu NHL Ottawa Senators vymenilo amerického obrancu Chrisa Widemana do Edmontonu Oilers. "Senátori" za 28-ročného hokejistu získali voľbu v 6. kole draftu v roku 2020. Informoval o tom denník Ottawa Sun.

Wideman strávil v Ottawe celú svoju doterajšiu profiligovú kariéru, klub ho v roku 2009 draftoval zo 100. miesta. V tejto sezóne odohral za tím z hlavného mesta Kanady 19 stretnutí, v ktorých nazbieral dva góly a tri asistencie. Uplynulé dva zápasy sledoval iba z tribúny, zo zostavy ho vytlačil slovenský obranca Christián Jaroš. Wideman bol jedným z hráčov Senators, ktorých nahrali počas jazdy službou Uber. Zverejnené video zachytilo, ako kritizujú hru svojho tímu a metódy asistenta trénera Martyho Raymonda.

V Edmontone sa Wideman stane spoluhráčom Andreja Sekeru, skúsený slovnský zadák dlhodobo absentuje po operácii roztrhnutej Achillovej šľachy. Po zranení už začal s tímom trénovať, k návratu do zostavy má však stále ďaleko.

Brankár Murray bude chýbať Pittsburghu niekoľko týždňov


Klub zámorskej hokejovej NHL Pittsburgh Penguins zaradil brankára Matta Murrayho na listinu zranených hráčov. Podľa trénera Mikea Sullivana bude 24-ročný Kanaďan chýbať "tučniakom" niekoľko týždňov.

"Matta vo štvrtok vyšetrili kluboví lekári, bude dlhodobo pauzovať pre zranenie v dolnej časti tela. Je to niečo, čo ho sužovalo už pár týždňov. Dohodli sme sa, že bude pre neho najlepšie, keď si dlhší čas oddýchne a dostane možnosť si to doliečiť," povedal Sullivan pre TSN. Podľa kouča zostáva mladý brankár naďalej tímovou jednotkou.

Murray pomohol Penguins k zisku dvoch Stanleyho pohárov (2016, 2017), v tejto sezóne sa však herne trápi, v 11 dueloch doviedol svoj tím iba k štyrom víťazstvám, pričom mal priemer 4,08 gólu na zápas a úspešnosť zásahov 87,7 percenta. V bránke Pittsburghu dostane pri jeho absencii väčší priestor Casey DeSmith, dvojku mu bude robiť Tristan Jarry, ktorého klub povolal z farmy vo Wilkes-Barre/Scranton (AHL).