Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia NHL

NHL: Slovenský hokejista Daňo sa vracia do Winnipegu Jets

Na archívnej snímke slovenský útočník Jets Marko Daňo. Foto: TASR/AP

Jets pritom dvadsaťtriročného útočníka len pred mesiacom sami zaradili na waiver listinu. Po piatkovej opätovnej akvizícii ho poslali rovno na farmu v AHL Manitoba Moose.

Winnipeg 23. novembra (TASR) - Slovenský hokejista Marko Daňo sa vracia do Winnipegu Jets. Klub zámorskej NHL si ho v piatok stiahol z listiny nechránených hráčov, kam ho vo štvrtok umiestnilo Colorado Avalanche.

Jets pritom dvadsaťtriročného útočníka len pred mesiacom sami zaradili na waiver listinu. Po piatkovej opätovnej akvizícii ho poslali rovno na farmu v AHL Manitoba Moose. Daňo by mal vo Winnipegu zaplniť miesto po devätnásťročnom talentovanom Fínovi Kristianovi Vesalainenovi, ktorý sa rozhodol pre návrat do rodnej krajiny a odišiel na hosťovanie do Jokeritu Helsinki. Najprv sa však rozohrá v nižšej súťaži. Informovali tsn.ca a ottawasun.com.

Daňo nastúpil za "lavínu" v ôsmich zápasoch, v ktorých nebodoval a pripísal si jednu "mínusku". Za Winnipeg si v prebiehajúcom ročníku nepripísal ani jeden štart. Do kanadského klubu prišiel už v roku 2016 a dokopy zaň odohral 82 duelov a nazbieral 22 bodov (10+12).

Do NHL ho draftoval v roku 2013 z 27. miesta v 1. kole Columbus, pôsobil aj v Chicagu. Celkovo odohral v zámorskej profilige 138 stretnutí, strelil 19 gólov a pridal 26 asistencií.