Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

Pospíšil dostal dištanc na tri zápasy za zákrok na Dunna zo Seattlu

Na archívnej snímke brankár Los Angeles Kings Cam Talbot (39) zastavil strelu útočníka Calgary Flames Martina Pospíšila (76). Foto: TASR/AP

Dvadsaťštyriročný Pospíšil to v 54. minúte prehnal v útočnom pásme s agresívnym forčekingom.

New York 7. marca (TASR) - Slovenský hokejový útočník Martin Pospíšil dostal v zámorskej NHL dištanc na tri zápasov. Disciplinárka ho potrestala za zákrok na Vincenta Dunna v utorkovom stretnutí, v ktorom jeho Calgary prehralo doma so Seattlom 2:4. Informovala o tom oficiálna webová stránka súťaže.

Dvadsaťštyriročný Pospíšil to v 54. minúte prehnal v útočnom pásme s agresívnym forčekingom. Po ataku zozadu obrancu Seattlu hlavou nepríjemne vrazil do mantinelu a dostal trest 5 minút a do konca zápasu. Dunn utrpel nešpecifikované zranenie a do duelu sa už nevrátil.

Pospíšil sa prezentoval tvrdým bodyčekom aj v 28. minúte, keď atakoval švédskeho beka Adama Larssona. Tento hit však rozhodcovia vyhodnotili ako čistý a Pospíšil dostal iba menší trest za následnú šarvátku s Tyeom Kartyem.

Podľa podmienok kolektívnej zmluvy prišiel Pospíšil na základe priemerného ročného platu o takmer 12-tisíc dolárov (približne 11.000 eur). Peniaze poputujú do fondu pomoci hráčov v núdzových situáciách. Flames bude chýbať v dueloch na ľade Tampy Bay, Floridy a Caroliny. Do zostavy by sa mal vrátiť v domácom stretnutí proti Coloradu.

V tejto sezóne nastúpil v 45 zápasoch a zaznamenal šesť gólov a deväť asistencií.