Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Tatar sa pripojí k tímu v pondelok: Dám sa dokopy a ideme na to

Hokejista Detroitu Slovák Tomáš Tatar sa teší po strelení vyrovnávajúceho gólu v tretej tretine zápasu zámorskej hokejovej NHL Detroit Red Wings - Minnesota Wild v Detroite 23. marca 2014. Foto: TASR/AP

Bývalý reprezentant SR do 20 rokov zažil v zámorskej NHL svoju najlepšiu sezónu.

Bratislava 2. mája (TASR) - Hokejista Tomáš Tatar sa po návrate na Slovensko pripojí k reprezentácii na pondeľňajšom záverečnom zraze pred odchodom na MS do Bieloruska. Nateraz posledný prírastok do mužstva zo zámoria je spokojný so svojimi výkonmi v sezóne, na šampionáte je odhodlaný bojovať o repete helsinského striebra spred dvoch rokov.

"S trénerom som sa dohodol, že prídem v pondelok. Nekorčuľoval som niekoľko dní, tak sa budem snažiť trošku do toho dostať, dať sa dokopy a ísť na to," uviedol krídelník Detroitu, ktorý priletel do Viedne v piatok popoludní. Na sobotňajšej generálke Slovákov proti Nórsku v rámci turnaja Slovakia Cup sa však nezúčastní: "Mám doma nejaké veci, ktoré si potrebujem vybaviť. O ostatné záležitosti sa ešte teraz nebudem zaujímať, ale určite budem sledovať, ako budú chalani hrať."

Dvadsaťtriročný strieborný medailista z helsinského šampionátu z roku 2012 sa v reprezentácii stretne aj s dvojicou rovesníkov Marekom Viedenským a Richardom Pánikom. Ani jeho neobišli špekulácie o opätovnom spojení útočného tria, ktoré pred piatimi rokmi vystrieľalo na juniorskom šampionáte v Kanade Slovensku štvrtú priečku. "Bolo by to zaujímavé aj príjemné zároveň. V kontakte s chalanmi som bol, všetko je však na trénerovi," zamyslel sa Tatar, ktorý má vysledovanú aj súčasnú skladbu národného tímu: "Je tam veľa mladých chalanov. Možno sa nám podarí zopakovať minulý úspech, budeme o to bojovať."

Bývalý reprezentant SR do 20 rokov zažil v zámorskej NHL svoju najlepšiu sezónu. Hoci sa detroitská púť v play off skončila už v 1. kole na Bostone, zaznamenal v základnej časti 39 kanadských bodov (19+29). "Bolo to dobré, ale vždy to môže byť lepšie. Mal som počas sezóny niekoľko výkyvov vo forme, ale v konečnom dôsledku som spokojný. Dúfam, že to bola pre mňa prelomová sezóna a na farmu už nepôjdem. V lete ma čakajú rokovania o novom kontrakte, tak uvidíme, ako to dopadne," predostrel budúcnosť držiteľ Calderovho pohára v sezóne 2012/2013 s Grand Rapids Griffins v AHL.

Vedenie "červených krídiel" neuvoľnilo pre potreby reprezentácie jeho spoluhráča Tomáša Jurča. Ten bude musieť dohrať sezónu na farme. "Nie som sklamaný, ale ani prekvapený. Vedel som to od začiatku, neviem, prečo si niektorí mysleli, že dostane výnimku. My sme síce skončili, ale sezóna na farme pokračuje ďalej. Ak by ho mali ďalej platiť a neposlali ho na farmu, nevidel by som v tom zmysel," uviedol Tatar.