Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

Vegas získal z Calgary obrancu Hanifina za Miromanova a výbery draftu

Útočník Seattle Kraken Jared McCann (vľavo) a obranca Calgary Flames Noah Hanifin počas prvej tretiny hokejového zápasu NHL v Calgary, Alberta, pondelok 4. marca 2024. Foto: TASR/AP

Dvadsaťsedemročný Hanifin odohral v tejto sezóne za Flames 61 zápasov so ziskom 11 gólov a 24 asistencií. V Calgary hral necelých šesť ročníkov, predtým pôsobil tri roky v Caroline.

Vegas 7. marca (TASR) - Americký hokejový obranca Noah Hanifin sa sťahuje z Calgary do Vegas. Golden Knights ho získali výmenou za ruského beka Daniila Miromanova a podmienečné výbery v 1. kole a 3. kole budúcoročného draftu NHL. Informovala o tom oficiálna stránka súťaže.

Do výmeny sa zapojil aj tretí klub, Philadelphia dostane voľbu v piatom kole tohtoročného draftu. Flames si udržia polovicu platu Hanifina. Podmienečný draftový výber sa vzťahuje na účinkovanie obhajcu Stanleyho pohára z Vegas v blížiaciach sa vyraďovacích bojoch - ak Golden Knights postúpia do 2. kola play off, Calgary získa namiesto voľby v treťom kole už výber v druhom.

Dvadsaťsedemročný Hanifin odohral v tejto sezóne za Flames 61 zápasov so ziskom 11 gólov a 24 asistencií. V Calgary hral necelých šesť ročníkov, predtým pôsobil tri roky v Caroline. Šesťročná zmluva s priemerným ročným platom 4,95 milióna dolárov mu vyprší po konci prebiehajúcej sezóny. Potom sa stane neobmedzeným voľným hráčom.

Calgary tak pokračuje vo "výpredaji", v prebiehajúcej sezóne už vymenilo obrancov Nikitu Zadorova s Chrisom Tanevom a centra Eliasa Lindholma.